• Focus4u/Heren 1

    Folkert van der Molen

Focus4u/Heren 1 nog steeds ongeslagen

30-10-2016, 16:01 | Lezersnieuws | Folkert van der Molen

Afgelopen zaterdag stond de 5e competitiewedstrijd op het programma voor de mannen van Focus4u/Heren 1 tegen Favorita Heren 1. Er werd gesproken van de eerste internationale wedstrijd gezien de Duitse grens op kruipafstand lag van de zaal in Dinxperlo.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero. De vaste coach Arnoud Holl had andere verplichtingen dus was oud Woudenberg speler Arjan Blokhuis zijn vervanger.

Bij het inslaan bleken de heren van Favorita behoorlijk te kunnen aanvallen. De zaal was niet de hoogste maar een midden aanvaller stond ze goed te dakken… Bij het beginnen van de 1e set ging het vrij gelijk op tot aan de laatste paar punten. Hierin bleek Woudenberg te sterk voor Favorita en werd de set goed afgesloten na een goede reeks punten achter elkaar: 25-19

De 2e set was Woudenberg heer en meester en werd de set simpel gewonnen door degelijk spel en een goede service druk waar Favorita geen goede pass uit kon halen. 25-10 was hierdoor de eindstand voor Woudenberg.

In de 3e set wist Favorita weer wat meer punten te scoren dus liep het gelijk op tot 19-19. Daarna kwam de winnende kracht van de Woudenbergse heren weer tevoorschijn en wisten ze het af te maken met een stand van 25-20.

De winst voor Woudenberg was al binnen en de dragende speler van Favorita riep dat hij er klaar mee was. Woudenberg ging hierdoor ook vol voor het laatste bonuspunt tegen het gebroken Favorita. Belangrijk was hierbij wel om scherp te blijven nu Favorita minder tegenstand te bieden had. Het resultaat was een overtuigende 25-18 winst wat tot de 4-0 winst leidde.

Het was een wedstrijd met mooi volleybal waarin de heren van Focus4u/Heren 1 de betere waren. Goede service druk heeft het spel van Favorita ontregeld waardoor hun aanvallers in de wedstrijd niet veel meer konden laten zien tegenover de Woudenbergse blokkering. Reactie na de wedstrijd van Favorita: "maar wij hebben het inslaan gewonnen…". En Woudenberg ging naar huis met de volle 5 punten.