• -

    John Haket

Focus4u: zwaar bevochten winst in 5-setter

24-02-2019, 21:29 | Lezersnieuws | Lotte

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen in een sfeervolle sporthal de Camp met 3-2 gewonnen van EVV.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden. Ties Haket was libero.

In de eerste set was Woudenberg geen schim van zichzelf. Veel onnodige fouten, en niet scherp verdedigen zorgde voor een fikse afstraffing; 10-25

In de tweede set herstelde Woudenberg zich. De ingevallen middenman Vincent Schotanus serveerde Woudenberg naar een 11-8 voorsprong, terwijl de andere middenman Ruben van Holland door het midden belangrijke punten scoorde. De tweede set werd met 25-20 gewonnen.

De derde set leek een kopie te worden van de tweede set. Woudenberg had steeds een kleine voorsprong, maar bij een stand van 23-21 kon Woudenberg het niet afmaken. EVV kwam terug en wist uiteindelijk te winnen met 26-28.

In de vierde set leek het er lang op dat Woudenberg de tik van het verlies van die derde set niet meer te boven zou komen. Door onnodige fouten was het al snel 6-8 voor EVV. EVV behield deze voorsprong tot 21-23. Woudenberg leek met 1-3 te verliezen, maar via een goede serviceserie van Wessel Terpstra in combinatie met sterk verdedigen van libero Ties Haket werd de set toch nog in het voordeel van Woudenberg beslist; 25-23.

Door 2 sterke opslagen van Rik blokhuis kwam Woudenberg in de beslissende 5e set direct op een 2-0 voorsprong. Maar ook EVV bleef knokken voor de punten en kwam terug tot 11-11. Hierna kwam Jan Pieter Kooy aan service en bracht de stand op 15-12.

“We hebben een aantal keren veerkracht getoond in deze wedstrijd” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “Deze wedstrijd leek heel erg op de uitwedstrijd van begin deze maand; Als we eind 3e set minder fouten hadden gemaakt had je ook met 3-1 kunnen winnen. Maar EVV had het in de 4e set kunnen afmaken en dan hadden zij met 3-1 gewonnen. Echt heel knap hoe we in geslagen positie toch nog de wedstrijd naar ons toe konden trekken. Een vijfsetter is denk ik een mooie afspiegeling van het niveau van beide ploegen”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis tegen de koploper Protos uit Utrecht. Aanvang 18.30 uur in de Camp.