• -

    John Haket

Focus4u: weer een vijfsetter

03-02-2019, 20:31 | Lezersnieuws | lotte

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in Elburg met 3-2 verloren van EVV.

 

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Loos Jol speelden op het midden. Vaste libero Ties Haket was niet geheel fit en werd verdienstelijk vervangen door Fran de Greef uit heren 2.

Na een korte wenfase kwam Woudenberg goed in haar spel. Maar EVV liet zien dat zij in eigen huis lastig te verslaan zijn (slechts 1 wedstrijd verloren); De eerste set ging dan ook naar de thuisploeg met 25-20.

In de tweede set kwam Woudenberg door een sterke serviceserie van Jan Pieter Kooy al snel op een 2-8 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en Woudenberg won met 17-25.

In de derde set waren de ploegen in het begin zeer aan elkaar gewaagd, maar na een stand van 13-13 begon Woudenberg veel onnodige fouten te maken en werden er nog maar 3 punten gescoord: 25-16 voor EVV.

De vierde set leek een kopie te worden van de 2e: Woudenberg kwam al snel op voorsprong (8-11) maar EVV kwam terug tot 13-13 en het ging gelijk op tot 17-17. Een paar goede opslagen van aanvoerde Rik Blokhuis zorgde weer voor een voorsprong voor Woudenberg van 17-22. Maar EVV bleef knokken en kwam terug tot 24-24. Een kill-blok van Pieter Vink en een foute aanval van EVV zorgde uiteindelijk voor de setwinst van 24-26.

Helaas liep Woudenberg in de beslissende 5e set al snel tegen een achterstand op (8-3) die niet meer ingehaald kon worden: 15-6

 

“Ondanks het verlies ben ik eigenlijk wel tevreden” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “natuurlijk baal je even van het verlies. Als we in de 3e set minder fouten hadden gemaakt had je ook met 1-3 kunnen winnen. Maar EVV kwam in de 4e set ook weer sterk teug en dan hadden zij met 3-1 gewonnen. Een vijfsetter is denk ik een mooie afspiegeling van het niveau van beide ploegen.

We hebben nu 5 uitwedstrijden achter elkaar gespeeld en hebben 3 keer met 3-1 gewonnen en 2 keer nipt verloren. Al met al een zeer goede reeks.

Nu krijgen we weer 4 thuiswedstrijden achter elkaar. Ook allemaal weer pittige wedstrijden. De nummer 1 en 3 komen langs en ploegen die bij ons in de buurt staan”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis tegen de nummer 3; Set Up uit Ootmarsum. Aanvang 18.30 uur in de Camp.