• aanvaller Vincent Schotanus scoort langs het blok van Hovoc

    John Haket

Focus4u: nipt verlies met 3-2

27-01-2019, 20:55 | Lezersnieuws | Lotte

Afgelopen zaterdag moest Woudenberg aantreden in Horst tegen de nummer 11 Hovoc. Na een 0-2 achterstand hebben de volleyballers van Woudenberg zich terug geknokt naar 2-2, maar in de 5e et kwamen zij net iets te kort.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Koos Jol en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Woudenberg begon niet goed aan de wedstrijd en stond al snel met 6-2 achter. Manco aan de kant van Woudenberg was dat aanvallend te veel onnodige fouten werden gemaakt, waardoor de eerste set met 25-20 werd verloren. De hoge foutenlast bleef Woudenberg ook parten spelen in de tweede set en ook de sprongservice van Hovoc leverde veel punten op voor de thuisclub: 25-16.

Met de wetenschap dat thuis een 2-0 achterstand nog kon worden omgebogen naar wint, begon Woudenberg, nu met Ruben van Holland in de ploeg, met goede hoop aan de derde set. Maar ook nu was het begin niet goed en werd tegen een 4-0 achterstand aangekeken. Een sterke opslag serie van Rik Blokhuis bracht Woudenberg terug tot 10-10, waarna Jan Pieter Kooy met gerichte opslagen Woudenberg naar een voorsprong bracht van 12-17. Deze werd niet meer uit handen gegeven: 18-25. De vierde set erg spannend en ging zeer gelijk op . In de eindfase kreeg Woudenberg een kleine voorsprong en gaf deze niet meer uit handen en werd nipt met 23-25 gewonnen.

In de beslissende 5e set stond Woudenberg al snel met 3-0 achter maar kwam door hard knokken terug tot 7-7. Het bleef enorm spannend tot 11-11, maar daarna had Woudenberg geen antwoord op de goede sprongservice van Hovoc, waardoor Hovoc op matchpoint kwam; 14-12. Via een discutabele beslissing van de scheidsrechter ging het punt uiteindelijk naar Hovoc: 15-12

“Deze wedstrijd tegen Hovoc was bijna een kopie van de thuiswedstrijd, alleen nu met nipt verlies” was het commentaar na afloop van coach Arnoud Holl: “Jammer dat we in het begin een te hoge foutenlast hadden, maar na 0-2 achter zijn we toch weer teruggekomen in de wedstrijd. Ook jammer van de laatste rally in de 5e set. iedereen ging uit van een technische fout bij Hovoc, behalve de scheidsrechter. Dan was het 14-13 en heb je nog een kans. Dat was ons niet gegund”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg weer een uitwedstrijd tegen EVV uit Elburg.