• Een sterk blok vanuit Woudenberg

    John Haket
  • Jan Pieter Kooy in de aanval

    John Haket
  • Libero Ties Haket in actie

    John Haket

Focus4u: Goede 3-1 overwinning

05-11-2017, 21:01 | Lezersnieuws | Volleybal Woudenberg

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag ook hun 3e thuiswedstrijd met 3-1 gewonnen.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Woudenberg begon wat slap aan de wedstrijd; aanvallend werd er onvoldoende gescoord en de verdediging was ook niet op orde. Al snel stond het 11-17 voor Arvevo.

In de slotfase kwam Woudenberg beter in haar spel en verkleinde de achterstand tot 3 punten (19-22). Helaas kon Woudenberg niet doordrukken en werd nipt met 23-25 verloren.

Vanaf de tweede set speelde Woudenberg als vanouds en was Arvevo had bij een 10-2 voorsprong al haar beide time-outs gebruikt. Woudenberg bleef geconcentreerd spelen en won met ruime cijfers; 25-12.

In de derde set bleef Woudenberg goed spelen maar een paar kleine slordigheden zorgde ervoor dat Woudenberg niet kon uitlopen. Een aantal spectaculaire aanvallen achter de 3-meter van Wessel Terpstra zorgde voor fraaie punten en in de eindfase was Woudenberg iets sterker: 25-22.

De vierde set bleef Woudenberg constant spelen en zakte Arvevo terug in haar niveau en werd ook deze set met ruime cijfers gewonnen (25-17).

"We hebben een mooie en goede wedstrijd gespeeld met ook fraaie spectaculaire acties" sprak coach Arnoud Holl na afloop: "De middenspelers hebben vandaag zeer dienend gespeeld waardoor spelverdeler Rik Blokhuis alle drie de buitenaanvallers goed kon bedienen. Jan Pieter Kooy kwam op linksvoor zeer goed uit de verf. Tot op heden is het een rare competitie. Veel ploegen winnen thuis, maar hebben het in uitwedstrijden moeilijk om de punten te vergaren. Zo ook wij. Dat lijdt ook tot een aparte stand: We staan nu derde met 18 punten uit 6 wedstrijden, maar op verliespunten staan we gedeeld 1e. De keerzijde is wel dat als we 3 punten minder zouden hebben, we opeens 9e staan.

We moeten dus elke week vol aan de bak".

Komend weekeind is Woudenberg vrij. Op 18 november speelt Woudenberg uit tegen Renswouw.