• -

    John Haket

Focus4u: 4-0 verlies tegen titelkandidaat

24-03-2019, 17:12 | Lezersnieuws | Lotte

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag met 4-0 verloren van Keistad in Amersfoort. Woudenberg heeft in 2 sets heel lang gestreden voor setwinst, maar dat is uiteindelijk niet gelukt.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

In het begin van de eerste set wist spelverdeler Rik Blokhuis middenman Thomas Moraal goed te vinden. Hierdoor kon Woudenberg de Amersfoorters goed bijblijven en bouwde zelfs een kleine voorsprong op. Maar halverwege de set stond Keistad weer aan de goede kant van de score; 15-12. Voor het publiek ontstond er een zeer spectaculaire rally, waar beide ploegen voor het punt streden, maar de bal maar niet op de grond kwam. Een uitgeslagen smash zorgde voor een punt voor Keistad. Woudenberg bleef strijden en kwam terug tot 20-20 en kwam zelfs op 22-23. Helaas wist Woudenberg niet door te drukken en werd het 25-23 voor Keistad.

In de tweede set liep Woudenberg volledig achter de feiten aan en werd met 25-15 verloren.

Ook in de derde set keek Woudenberg al snel tegen een achterstand aan van 17-12. Maar een sterke serviceserie van Rik Blokhuis en Pieter Vink in combinatie met een veel scorende Wessel Terpstra zorgde ervoor dat Woudenberg terugkwam tot 21-21. Maar ook nu in de eindfase liet Keistad zien dat zij echt voor de titel gaan en werd nipt verloren met 25-23.

De vierde set was helaas een walk-over en werd ook met 25-15 verloren.

2 sets goed gespeeld

“We hebben 2 sets lang goed gespeeld, maar enkele foutjes aan onze kant maakte het verschil in ons nadeel” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “Het is lang geleden dat we met 4-0 verloren hebben. Helaas heeft een aantal spelers hun niveau niet gehaald. We moesten erg wennen aan de hoge hal. Wessel Terpstra en libero Ties Haket hebben goed gespeeld, maar in z’n totaal was het net te weinig. Voor ons was het weer heel leuk dat we weer op een ruime supportersschare konden rekenen. Helaas konden wij hen niet belonen met punten. Keistad is de enige ploeg die twee keer van ons gewonnen heeft in deze competitie. Dan mag je ook wel kampioen worden”.

Komende zaterdag is Woudenberg vrij. Op 6 april speelt Woudenberg haar laatste thuiswedstrijd tegen Avior uit Schalkhaar. Woudenberg staat nu als debutant op de 5e plaats met 2 punten minder dan de nummer 4.