• -

    -

Focus4u: 1-3 overwinning bij VC Sneek

20-01-2019, 15:52 | Lezersnieuws | Lotte

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in Sneek met 1-3 gewonnen van VC Sneek. In een niet al te beste wedstrijd was het Woudenberg dat uiteindelijk minder fouten maakte.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

In de eerste set ging de wedstrijd zeer gelijk op. Na 9-9 nam Woudenberg een kleine voorsprong van 10-13, maar Sneek kwam terug tot 19-19. Daarna liep Sneek uit tot 23-20, maar een sterke servicereeks van aanvoerder Rik Blokhuis zorgde voor se setwinst: 23-25.

Ook de 2e set ging in het begin gelijk op, maar al snel bouwde Sneek een voorsprong op en kwam op 15-11. Ook 2 time-outs konden het tij niet keren en deze set werd ruim verloren met 25-19.

Se derde set was het weer Woudenberg de beter speelde. Sterke opslagseries van weer Rik Blokhuis en Thomas Moraal zorgde voor een 4-10voorsprong. Sneek kwam nog terug tot 18-18, maar daarna kwam Pieter Vink aan service en werd het 19-23 . Deze voorsprong werd niet uit handen gegeven; 20-25.

In het begin van se 4e set waren de rollen weer omgedraaid. Woudenberg keek al snel tegen een 6-1 achterstand aan, maar na 2-8 ging het beter lopen en door een sterke servicereeks van Wessel Terpstra werd het 9-9. Bij een stand van 12-12 kwam Koos Jol in het veld om de blokkering te versterken. 2 kill-bloks zorgde ervoor dat Woudenberg iets makkelijker ging spelen, maar het bleef spannend tot het einde. Woudenberg won nipt met 23-25

“Dit was geen goede wedstrijd van ons” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “We hebben ook halverwege de wedstrijd gezegd dat we niet goed spelen en dat we dat moeten accepteren. De opdracht werd om minder fouten te maken dan Sneek. Dat is ons gelukt. Los van het gegeven dat deze wedstrijd niet zo goed was, zijn we wel met een goede reeks bezig; We hebben nu 3 van 5 lastige uitwedstrijden gespeeld en alle 3 met 3-1 gewonnen.”

Komende zaterdag speelt Woudenberg uit tegen Hovoc in Horst.