• Vol goede moed aan de start

    Rick Bent
  • Bij de soeppost op de Amerongse Berg

    Rick Bent

Fantastische opkomst bij de Utrechtse Heuvelrug Steptocht

01-10-2017, 21:51 | Lezersnieuws | Stepteam High Level

Op zaterdag 30 september organiseerde Stepteam High Level-Versekip.nl voor de tiende keer de Utrechtse Heuvelrug Steptocht. De organisatie was in handen van de tourgroep van de vereniging, de start- en finishlocatie was bij Madventure. Er waren twee routes over de Utrechtse Heuvelrug uitgezet, eentje van 30 km en voor de kilometervreters een route van 60 km.

Ondanks de slechte weersvoorspelling was de opkomst meer dan goed te noemen, ruim 60 steppers reisden af naar het midden van het land, waar zij vanaf 09:00 uur werden ontvangen met koffie of thee en iets lekkers erbij. Om 10:30 uur vertrok de eerste groep in een rustig tempo. Deze groep bestond o.a. uit veel jonge jeugd met hun ouders en uit iets minder ervaren steppers. Daarna ging de 60 km groep van start, gevolgd door de laatste snellere 30 km steppers. Bij de start was het nog droog, maar al snel begon het te regenen. Mede daardoor hadden de vrijwilligers het druk met banden plakken. Op de Amerongse Berg werden alle steppers voorzien van verse kippen- of tomatensoep met stokbrood.

Drie steppers van de 60 km riepen de hulp in van de bezemwagen die daarna als taxi fungeerde.

Ondanks de regen hebben de enthousiaste steppers uit heel Nederland genoten van de prachtige tochten over onze Utrechtse Heuvelrug, van te voren niet wetende dat je zoveel zand op je lichaam kon verzamelen.

Eenmaal weer aangekomen bij Madventure, nog steeds in de regen, werd iedereen warm en droog onthaald met een broodje Kwekkeboom kroket. Allen hebben genoten van de tocht, en waren zeer tevreden met Stepteam High Level als gastheer.