• Gezellige drukte tijdens de opening van de expositie

    Annemarie Bomers

Expositie van de buitenschilders Leusden en Woudenberg weer een succes;

22-10-2018, 08:55 | Lezersnieuws | Ad

Onder belangstelling van ruim 60 bezoekers opende Bonnie van Vugt, coördinatrice van Ontmoetingscentrum De Bron in Leusden op zaterdag 20 oktober de tweedaagse expositie van de jaarlijkse buitenschilderweek Leusden-Woudenberg 2018. Twintig schilders exposeerden dit weekend hun mooie werken die in die buitenschilderweek in juli werden gemaakt. 

Voor iedere kunstenaar geldt dat je uiteindelijk het resultaat van je werk wilt laten zien aan een geïnteresseerd publiek daarom wordt de schilderweek altijd gevolgd door een expositie. 

Onder het genot van een hapje en een drankje waren er juweeltjes van schilderijen te bewonderen. 

De organisatoren van dit jaarlijks evenement zijn Martin Vermeul en Carel Wiggerman, die dit jaar werden bijgestaan door Wanda Landwaart en Ad Oostveen.

De fraaie en inspirerende schilderlocaties waren;  de boerderij en de autosloperij van de familie Mastenbroek aan de Driftakkerweg  in Leusden met talloze curiosa, de Pluktuin Stoutenburg, de molen Den Olden Florus in Terschuur met de omliggende tuinen van de familie Brons. In Woudenberg de boerderij van de familie van de Peut op de Meent en de tuinen van Tiko  aan de Maarsbergseweg. In de tuinen van Tiko stonden enkele oldtimers en motoren opgesteld. 

Veel van deze landschappen,  gebouwen en oldtimers werden op soms zeer creatieve wijze vastgelegd op doek, papier of paneel.

Deze mooie expositie was zeker de moeite van het bezoeken waard. 

Aan de stamtafel van dit gezellige ontmoetingscentrum werd geanimeerd en geïnteresseerd nagepraat.

Hoewel dit vrij nieuwe ontmoetingscentrum op het adres Hoefijzer 18, de voormalige Kinderlandschool, nog niet zo bekend is wisten toch veel bezoekers de expositie te vinden.

 

In 2019 vindt de buitenschilderweek weer plaats in de tweede week van juli. Noteer de datum vast in je agenda (8 t/m 12 juli).

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij: Martin Vermeul, 033 2862431