Eerste groenten Mijn Boerderijtje gaan de grond in

08-05-2019, 14:41 | Lezersnieuws | Jantine

Tuinieren vanaf de bank. Het kan met het online tuinplatform Mijn Boerderijtje. Op een groot stuk land aan de Voskuilerweg in Woudenberg worden dinsdag 14 mei 2019 om 10.00 uur de eerste groenten gepoot. Mijn Boerderijtje is een online platform waarmee iedereen zijn of haar eigen biologische groenten vanaf de bank kan verbouwen. De leden kiezen via het online platform welke groenten zij willen verbouwen. Deze groenten worden 14 mei gepoot aan de Voskuilerweg. De tuinman krijgt hulp van werkzoekenden die via het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) bij Mijn Boerderijtje aan de slag gaan om weer in het werkritme te komen.

Hoe werkt Mijn Boerderijtje?

Via het interactieve online platform geven de deelnemers door welke groenten en kruiden zij willen verbouwen. Ze moeten via de app zelf aangeven wanneer er geploegd, geharkt en gewied moet worden. En hoeveel water op welk moment moet worden gegeven. De tuinman krijgt deze opdrachten door via zijn tablet op het land. Hij voert deze taken uit, verzorgt en oogst de groenten, die uiteindelijk bij de deelnemer thuis in de keuken belanden.

Boerderij van de toekomst

Mijn Boerderijtje heeft de ambitie om de boerderij van de toekomst voor iedereen te zijn. Zij willen mensen helpen weer hun plek te vinden op de arbeidsmarkt. De tuinman krijgt bij het tuinieren hulp van werkzoekenden die via Mijn Boerderijtje weer in een werkritme komen. Het gaat onder andere om mensen die een uitkering ontvangen en weer aan het werk willen. Zij moeten bijvoorbeeld wennen aan het werkritme of andere persoonlijke problemen aanpakken voor zij weer een betaalde baan kunnen vinden. Zij worden begeleid door de vaste krachten en een jobcoach van Mijn Boerderijtje. Doel is hen te laten doorstromen naar een betaalde baan. Wanneer zij feeling hebben met de technische kant van het tuinieren, kunnen zij bijvoorbeeld aan het werk bij TM Techniek in Woudenberg.

Samenwerking met het WSP

De werkzoekenden komen onder andere via het WSP terecht bij Mijn Boerderijtje. Via het WSP gaat 1 persoon op dit moment in de tuin aan de slag. In de toekomst zal dit aantal verder groeien.

Bert ter Maaten van Mijn Boerderijtje is één van de ambassadeurs van de campagne ‘Werkgevers met een groot hart, WSP - Werkt voor iedereen’ van het WSP. Het WSP wil met deze campagne werkgevers de komende 2 jaar aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers ook eens (vaker) te denken aan mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt.