Een PTSS hond verandert mijn leven

21-04-2018, 23:08 | Lezersnieuws | Eva

Na jaren van depressies en angststoornissen is een PTSS hond mijn redding om te gaan leven in plaats van overleven.   

Mijn naam is Eva en ik ben 25 jaar. 

Al van jongs af aan ben ik aan het knokken om een "normaal" leven te krijgen. Zo lang ik me kan herinneren heb ik last van depressies en regelmatig terugkerende angststoornissen. Na jaren van behandelingen en verschillende opnames is nu duidelijk dat ik lijd aan chronische PTSS. 

De afgelopen periode heb ik door middel van paardentherapie het leven weer een beetje op de rit kunnen krijgen. Paarden voelen haarfijn aan hoe mijn gemoedstoestand is en bieden me rust en steun. Omdat het niet praktisch is om de hele dag met een paard op stap te gaan ben ik me gaan verdiepen in de hulp van een PTSS-hond. Dit is een maatje die mij steunt in moeilijke situaties, mij ritme geeft in mijn leven en mij wakker maakt bij nachtmerries. Helaas is de aanschaf van zo'n hond enorm duur aangezien dit niet vergoed wordt door mijn verzekering. 

Dit is de reden dat ik u om hulp vraag. 

De afgelopen periode is ons spaargeld opgegaan aan de paardentherapie die jammer genoeg ook niet vergoed werd. Een gecertificeerde hond kost ruim €10.000 maar zal voor mij het verschil kunnen betekenen van leven in plaats van overleven. 

Mocht u mij willen steunen, dan kan dat via de volgende site: https://nl.dreamordonate.com/dromen/een-ptts-hond-veranderd-mijn-leven/