• Weerstation-Woudenberg.

    Dick Scheer

Dit weekend regen en veel wind. Het volgend weekend waarschijnlijk een stuk kouder met winterse neerslag.

12-01-2019, 11:33 | Lezersnieuws | Dick

Gaan we toch winter krijgen?

Het lijkt er op dat het vanaf het volgend weekend kouder wordt. Normaal wordt dit veroorzaakt door hogedrukgebieden, maar nu gaat er even wat anders gebeuren. Lagedrukgebieden boven Scandinavië en Verenigd Koninkrijk gaan zorgen voor een koude aanvoer in de hoger luchtlagen en dit gaat na alle waarschijnlijkheid gebeuren met winterse neerslag. In de vorm van hagel en/of (natte) sneeuw. Het is nog wel ver weg en we gaan dit als weergeïnteresseerde met leuke spanning tegemoet zien. 

In dit weekend krijgen we te doen met regen en een stevige wind.

Zaterdag en zondag waait een stevige wind die het meest uit het westen komt dan. Voor de kustprovincies is door het KNMI. een waarschuwing code geel afgegeven voor de zondagmiddag, want tijdens buien worden daar nog al (zware) windstoten verwacht. De maximumtemperaturen zijn met zo 8-9 graden best royaal voor midden januari.  

Maandag en dinsdag lijken droog te gaan verlopen met zo nu en dan zonneschijn. Maandag wordt het met een sterke noordwestenwind niet warmer dan 5 graden, maar dinsdag is de wind wat kalmer en komt hij dan uit het westen. Het wordt in de middag zo 8 graden. De nachten verlopen vorstvrij. Woensdag en donderdag valt er regen van betekenis en daarbij gaat op de donderdag de temperatuur nog een keertje oplopen naar boven de 5 gradengrens, maar dan moet het gaan gebeuren. We wachten het in gepaste spanning af.  

De weerspreuk van de dag: “Valt de eerste sneeuw in de nattigheid , houdt u dan voor de winter bereid”.

www.weerstation-woudenberg.nl  Dick Scheer