• Prins Hendrikstraat Woudenberg

    Vallei Wonen

De vlag uit in de Prins Hendrikstraat

10-05-2019, 21:06 | Lezersnieuws | Astrid

Vandaag zijn de zes huurwoningen aan de Prins Hendrikstraat opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Dit is altijd een bijzonder en feestelijk moment. Reden voor Vallei Wonen om als welkom de vlag uit te steken en te zorgen voor koffie en koek.

Oplevering

Per woning werden de nieuwe bewoners (en eventueel familie) ontvangen door René Kortenhoff, coördinator Vastgoed. Hij verzorgde de technische oplevering van de woningen, gaf uitleg en beantwoordde vragen. Vervolgens kon de kersverse huurder het contract tekenen met woonconsulente Corina van den Dolder.

Bekende buren

Corina vertelt: ‘Tijdens het laatste kijkmoment in maart werd al duidelijk dat de bewoners naar deze dag uitkeken. We hoorden kreten als “Ik kan nu echt niet meer wachten” of “Hoe zou de bank daar staan?” Het fijne van een nieuwbouwproject is dat je je buren al een beetje kent. Nu is dan het moment aangekomen dat ze er ook echt gaan wonen. Op de overburen moeten ze nog even wachten, de appartementen van Reinaerde zijn naar verwachting in september klaar.’   

Project

Het project aan de Prins Hendrikstraat is gebouwd door aannemersbedrijf K.K. Heutink bv uit Genemuiden en de architect van dit project is Architectengroep Gelderland uit Zelhem. Voor Reinaerde worden twaalf studio's en twaalf appartementen gebouwd. Vallei Wonen heeft hier zes kleine, grondgebonden sociale huurwoningen voor woningzoekenden met een binding aan Woudenberg. Er komt ook een speelmogelijkheid voor de buurt.

Duurzaam

‘De zes sociale huurwoningen zijn erg energiezuinig’ licht René toe. ‘Door de hoge isolatiewaardes van de vloer, buitengevels en het dak, het zonneboilersysteem voor de opwekking van warm water, de pv-panelen voor de opwekking van elektra en de CO2 gestuurde mechanische ventilatie.