• Prijsuitreiking zilveren medaille 720 kg klasse

    Facebook Valleitrekkers
  • Prijsuitreiking gouden medaille 680 kg klasse

    acebook Valleitrekkers

De Valleitrekkers twee keer op podium op WK in Zuid-Afrika

21-09-2018, 22:54 | Lezersnieuws | Mariska

WOUDENBERG Zondag 16 september zijn de touwtrekkers van touwtrekvereniging De Valleitrekkers afgereisd naar Kaapstad om deel te nemen aan het wereldkampioenschap touwtrekken dat van 19 tot en met 22 september plaatsvond.

Voorafgaand aan deze kampioenschappen is er door de touwtrekkers drie keer in de week hard getraind met als doel mooie resultaten te behalen op het WK. De club had zich ingeschreven voor vier gewichtsklassen. Dit houdt in dat zij met 8 touwtrekkers maximaal 580 kg, 640 kg, 680kg of 720 kg mogen wegen.

Alle trainingsinspanningen zijn niet voor niets gebleken. In twee van de vier klassen werd het podium behaald. En hoe, een zilveren medaille in de 720 kg klasse en een gouden medaille in de 680kg klasse. Wereldkampioen, een titel, een prestatie waar ze trots op zijn!

De vele trainingsuren en goede prestaties zijn ook nationaal niet onopgemerkt gebleven. Jan van Maanen en Karlo Willemsen mochten, samen met zes andere touwtrekkers uit het land, Nederland vertegenwoordigen in de 680 kg klasse. En ook hier werd een goede prestatie neergezet namelijk de tweede plaats. Zwisterland was helaas te sterk en mag zich de komende twee jaar wereldkampioen noemen in deze klasse.

Wil jij ook je krachten meten in een gezellig touwtrekteam? Kijk dan eens op de website www.valleitrekkers.nl en kom langs.