• Leerlingen van De Olijfboom reiken cheque uit aan Jacco van den Essenburg

    Diana van den Berg

De Olijfboom zamelt geld in voor Stichting Burgerinitiatief Woudenberg

09-11-2018, 22:14 | Lezersnieuws | Ouderraad

Afgelopen woensdag reikten kinderen van De Olijfboom een cheque ter waarde van € 500,- uit aan Jacco van de Essenburg van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg. Dit was één van de doelen waarvoor geld werd ingezameld op de markt gehouden op vrijdagmiddag 12 oktober.

De kinderen kozen daarnaast voor KIKA en ook ging een deel van de opbrengst naar nieuwe gymmaterialen voor school. In de hal stonden vrijwilligers van Kika en Jacco van den Essenburg van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg was ook aanwezig. Het geld zal besteed worden aan het Sinterklaasfeest dat de stichting wil organiseren voor de kinderen van gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden bezochten de markt waar allerlei spellen en wedstrijden te doen waren, zoals een escaperoom, raadspel, sjoelen en een kleurwedstrijd. Er waren leuke prijzen te winnen die gesponsord waren door diverse winkeliers uit het dorp. De kinderen hadden van tevoren zelf producten gemaakt, die verkocht werden en er was van alles te eten te koop. De poffertjeskraam op het plein was een groot succes. De markt was een groot succes. Het was erg gezellig en de kinderen deden goed hun best om zoveel mogelijk spullen te verkopen en om te helpen bij de spellen. In loop van de middag waren meerdere kramen uitverkocht.