• Uitvoering van Mamma Mia.

    John Haket

Dansen Geblazen

26-05-2019, 13:52 | Lezersnieuws | R.

Spetterend concert

Dansen Geblazen

Op 25 mei jl. stond Sporthal ‘De Camp’ bol van de dansvormen. Verschillende dansstijlen in combinatie met bijpassende muziek kwamen voorbij en het was echt genieten geblazen.

De ruim 400 bezoekers hadden de avond van hun leven. Na het succesvolle Rieu concert in 2018 was het op voorhand niet makkelijk om dit succes te evenaren.  ‘Fidelio’ had de  ‘De Camp’ omgetoverd tot een danszaal en alle voorwaarden geschapen om deze avond tot een succes te maken. ‘Fidelio’ opende met Malaguena waar ook de slagwerkgroep aan deelnam. Later op de avond zouden de slagwerkers ook nog van zich doen horen. Aandoenlijk om te zien was de peuterdansgroep van Bodyflash. Onbevangen en een tikje verwonderd keken ze naar al die mensen in de zaal en dansten er op los op de klanken van de K3-Medley van ’Fidelio’. Presentatrice Petra de Voogd verbond de groepen op ludieke wijze en diverse dansen volgden elkaar in hoog tempo op. Geweldig is het om zoveel verschillende dansstijlen in combinatie met de muziek van ‘Fidelio’ te zien langskomen en te beluisteren. Klassieke Ballroom is echt topsport  en danspaar Jacqueline en Rene lieten dat zien met onder meer The Godfather waltz, La Cumperasita (tango) en Tulpen uit Amsterdam. Typische oosterse klanken begeleidde de Israelische volksdansgroep ‘De Werelddansers’ en de muziek liep naadloos over naar volksdansen uit onze eigen volksdanscultuur met onder meer Boemel Petrus en Schip moet zeilen uitgevoerd door de Soester Boerendansgroep die veel doet om deze traditie in ere te houden. Bijzonder was de choreografie die speciaal geschreven was op de muziek van Mamma Mia the Musical en Highlights from Lalaland. Bflex2Dance zorgde samen met de Woudenbergse Harmonie voor een perfecte uitvoering hiervan en het plezier spatte duidelijk af van de Woudenbergse muzikanten en de vooral jeugdige en enthousiaste dansers.

Klapstuk was de compositie Dance tracks die samen met DJ Alber werd uitgevoerd. Dit was een compilatie van diverse nummers uit de Dance scene zoals Insomnia, Wake me up, en This is what it feels like. Heel bijzonder om dit in combinatie met een Harmonieorkest uit te voeren. ‘Fidelio’ liet onder bezielende leiding van dirigent Michiel van Vliet weer eens zien veelzijdig te zijn. ‘Dit is toch fantastisch om dit te realiseren en om mee te maken’ was de enthousiaste reactie van de maestro…