• schilderes in de pluktuin op de Stoutenburgerlaan.

    Martin Vermeul

Buitenschilderweek Leusden en Woudenberg

30-06-2019, 21:07 | Lezersnieuws | Ad

In de tweede week van juli, maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli, vindt de jaarlijkse buitenschilderweek plaats.

Kunstenaars (schilders, fotografen enz.), amateurs en professionals, kunnen in groepsverband in Leusden en Woudenberg landschappen, stadsgezichten en dergelijke op papier of doek vast leggen.

Deelname is gratis. Aanmelden van te voren is niet nodig. Gewoon komen dus.

Iedereen die plezier heeft in het schilderen is welkom. Vooraf worden een aantal mooie plekjes in en rond Leusden en Woudenberg geselecteerd waar ook auto’s geparkeerd kunnen worden. Je kunt de hele week meedoen of een gedeelte van de week of één dag. 

Start: Iedere morgen tussen 10.00 en 10.30 uur verzamelen op de 2deetage van het Cultuurhuis in Woudenberg, Dorpsstraat 40. Om 10.30 uur vertrekken we naar de locatie van die dag en kan het schilderen beginnen. We schilderen iedere dag tot ongeveer 16.00 uur.  Eerder stoppen kan natuurlijk ook. Iedereen is vrij.

Op vrijdagmiddag 12 juli verzamelen we omstreeks 15.30 uur weer in het Cultuurhuis waar het gemaakte werk van die week bekeken en besproken kan worden en om onder het genot van een drankje de week af te sluiten. (Al je werk meenemen dus!)

Deelnemers dienen zelf het benodigde materiaal mee te brengen zoals een doek, papier, verf, een veldezel, een lunchpakket, iets te drinken en eigen vervoer. Deelnemers die geen auto hebben kunnen wel met iemand meerijden.

Er wordt geen les gegeven. Ontspanning is het doel van deze schilderweek.

In oktober is er een overzichtstentoonstelling van de gemaakte werken in het Cultuurhuis in Woudenberg. Berichten daarover volgen nog.

Informatie is te verkrijgen bij: Carel Wiggerman, tel. 033-4944254 / 06 2160 2832

https://www.carelwiggerman.nl/publicaties.html#.XQd-XulcIzQ