Boekpresentatie Eemlandse schrijver Theo Koot in de Bibliotheek Woudenberg

23-05-2019, 16:44 | Lezersnieuws | Team

De Eemlandse auteur Theo Koot presenteert maandag 3 juni zijn vierde gedichtenbundel in het Leescafé van het Cultuurhuis Woudenberg. Zijn nieuwste gedichtenbundel draagt de naam Voor M en andere liefdesgedichten. Het programma start om 17.00 uur en alle geïnteresseerden zijn welkom.

Voor M en andere liefdesgedichten van auteur Theo Koot bevat gedichten over het thema de liefde. Het werk bestaat in principe uit één lang gedicht in verschillende stijlen opgeschreven en valt daarom moeilijk onder één noemer te vangen. Daarnaast staan er in deze 49 pagina tellende bundel zes andere liefdesgedichten. Al deze gedichten hebben verschillende stijlen, maar zijn allemaal makkelijk leesbaar. Bovendien spat van iedere pagina en van ieder gedicht de liefde af.

In de nieuwste gedichtenbundel haalt de auteur via zijn gedichten het verleden naar voren. Voor M en andere liefdesgedichten is geschreven voor zijn Muze. De gedichten tonen de liefde aan in alle facetten. Koot neemt geen blad voor de mond, terwijl hij het toch zo plastisch omschreven heeft.

De gedichtenbundel is alweer de vierde bundel van Theo Koot (1952, ‘s Gravenhage). Eerder publiceerde de auteur: Op een trip in het leven (2012), Gedicht voor onze (klein)kinderen (2013) en Zwarte Roos (2017). Ook publiceerde de auteur in diverse bloemlezingen van o.a. de Uitgeverij Heimdall. Koot schrijft gedichten over alle facetten van het leven, waaronder over de dood, beelden uit de natuur en over de liefde.

Eemlandse Schrijvers

De Bibliotheek Eemland laat de regio graag kennismaken met schrijvers en dichters uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg. Inmiddels zitten er in het netwerk 400 Eemlandse schrijvers. Hieronder vallen bekende namen als Rosita Steenbeek, Bert Natter, Tais Teng, Betty Sluyzer en Govert Schilling.