Blik op de toekomst bij Vallei Accountants/Dames 1

15-04-2019, 07:55 | Lezersnieuws | Lotte

Zaterdag 13 april was de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 voor de dames van Vallei Accountants. Nadat het kampioenschap binnen was gehaald tegen concurrent AETOS D2, mochten de dames dit keer naar Arnhem toe om te spelen tegen de nummer 4 AETOS D3.

Door de blessure van Manouk en het behaalde kampioenschap waren er enkele positionele wijzigingen binnen het team. Carina Den Ouden nam de plek van Manouk in, terwijl Roseanne Bos de diagonaal positie kreeg. Jennifer Wilbrink kreeg de gelegenheid om de volledige wedstrijd te spelen.

Het begin van de wedstrijd was wat onrustig door de wijzigingen. De dames kwamen nog niet goed in het ritme tot halverwege de set. AETOS had precies voldoende voorsprong opgebouwd en pakte de set (25-23).

In de tweede set was de concentratie beter en was servicedruk voldoende om te tegenstander onder druk te houden. De set was dan ook snel gespeeld in het voordeel van Woudenberg (13-25).

Set drie en vier lieten zien dat AETOS nog alle intentie had de wedstrijd te winnen. Met een lange buitenaanvalster en hoge veegballen op de middenpositie werden door het Arnhemse team punten gepakt. Woudenberg was sterker in de derde set (23-25) maar AETOS pakte de vierde set (25-22).

De vijfde beslissende set viel in het voordeel van Woudenberg (11-15). Met een voorsprong gingen de dames de wissel in en dit werd niet meer weggegeven waardoor ook de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen werd.

Vallei Accountants/Dames 1 kijkt naar de toekomst in de promotieklasse. Trainer/coach Harry Kenter neemt na 2 jaar afscheid van het team. “Dit was de wedstrijd des keizers baard. We hebben het goed gedaan door winst te behalen. Het spel was onrustig maar dit kwam door 3 wijzigingen in posities. Het is een prima afsluiting van een erg sterk seizoen.” Op de vraag hoe Harry terug kijkt op de afgelopen twee jaar komt het volgende antwoord: “Ik vind dat we als ploeg gegroeid zijn en dat de laatste wedstrijden onze beste waren ondanks de tegenslagen met Joline en Manouk. Het team ga ik absoluut missen, ik ben altijd met veel plezier naar de trainingen en wedstrijden gekomen!”

Vanaf deze dinsdag gaan de dames al aan de gang met de voorbereiding op volgend seizoen. Dit in de vorm van proeftrainingen van mogelijke nieuwe trainers en het meetrainen van geïnteresseerde speelsters. Interesse? Neem contact op met tc@volleybalwoudenberg.nl