• Armoede in Haiti

    A. Philippo
  • Uitdelen van waterfilter

    Jackson
  • Een van de vier gebouwde huisjes

    A. Philippo

Bijzonder enerverende Haiti reis

23-02-2019, 19:15 | Lezersnieuws | Ronald

Na een enerverende reis in Haïti waar we met een groep van 10 personen veel mochten betekenen voor een vergeten land zijn we van de week thuisgekomen. We hebben 4 huisjes mogen bouwen voor arme mensen, 120 voedselpakketten uit mogen delen, 250 pannenkoeken mogen uitdelen aan de kinderen in het dorp Ca-Ira en een dubbele schommel mogen bouwen voor de kinderen in het dorp.

We hebben diverse kinderactiviteiten mogen organiseren voor de kids in het kindertehuis, een vrouwen- en een mannenavond mogen organiseren en als afsluiting een echt Hollands feest. Dat wil zeggen dat er oudhollandse spellen werden gedaan, zoals zaklopen, aardappel estafette enz. en dat we oliebollen en pannenkoeken mochten bakken voor alle kinderen en medewerkers daar.

Ook hebben we waterfilters mogen uitdelen aan de mensen die geen schoon drinkwater hebben. Wat kunnen we terugkijken op een onvergetelijke tijd waar heel veel middenstanders van ons dorp ook aan mee gesponsord hebben door middel van gratis spullen weg te geven voor onze veiling, waar we in totaal € 2500 mee mochten ophalen. 

Het was en is onrustig in het land, ook dit heeft Nederland bereikt en is op het nieuws geweest. We moesten met de helikopter teruggebracht worden naar Port au Prince en na een hele lange reis (3 dagen) zijn we weer veilig thuis. Maar wij kijken terug op een geslaagde reis waar we geen angst hebben gehad, maar alleen maar Zegen hebben mogen ervaren om zoveel te kunnen betekenen voor de mensen daar. We hebben geld mogen achter laten om nog 2 huisjes te bouwen voor gezinnen, nog 6 douches en toiletten te laten bouwen. Ook het kindertehuis had nog dingen nodig, kortom wat heeft u ook veel mogen betekenen. Onze hartelijke dank. Onze koffers waren vol met speelgoed wat soms gekocht, soms gekregen was en daar hebben we ook heel veel kinderen heel blij mee kunnen maken. Nogmaals dank iedereen!