Bestuurswisseling bij Stichting Cultuurhuis Woudenberg

24-09-2015, 20:50 | Lezersnieuws | Job van der Mijl

De afgelopen zomerperiode heeft een bestuurswisseling plaatsgevonden bij de Stichting Cultuurhuis Woudenberg. Voorzitter Rein Kreeft en algemeen lid Martine Krikke hebben na ruim 3,5 jaar het stokje overgedragen. Als vertegenwoordigers van de Cultuurhuispartners VVV Vallei en Stichting Kunst en Cultuur waren ze beiden in een vroeg stadium betrokken bij de totstandkoming van het Cultuurhuis en daardoor goed op de hoogte van alle ins en outs. Mede hierdoor en door hun grote inzet waren ze waardevolle en zeer gewaardeerde leden van het bestuur.

Voor de zomerperiode gaven beiden echter aan dat zij, om verschillende redenen, terug wilden treden. Krikke was jarenlang het betrokken boegbeeld van de Stichting Kunst en Cultuur en vond het tijd plaats de maken voor anderen. Hanneke van der Keijl nam namens Stichting Kunst en Cultuur al enige tijd deel aan de vergaderingen en de toetreding van Van der Keijl in het bestuur verliep dan ook naadloos.

Kreeft legde zijn voorzitterschap neer nadat de VVV Vallei zich per april dit jaar had opgeheven en geen partner meer was in het Cultuurhuis. Na een korte zoektocht vond het bestuur Sietse Hoogenberg bereid om de voorzittershamer over te nemen. Hoogenberg is een bekende in Woudenberg als oud-raadslid en betrokkene bij verschillende verenigingen waaronder de Volleybalvereniging Woudenberg. Met zijn achtergrond is hij een belangrijke aanwinst voor het bestuur.

Naast Van der Keijl en Hoogenberg bestaat het bestuur verder uit Jan van Egdom vanuit de Stichting Oud Woudenberg, Jessica Jansen namens de Rabobankorganisatie en Job van der Mijl vanuit de Bibliotheek Eemland. In nauwe samenwerking met Hanneke Weijers, de programmacoördinator van het Cultuurhuis, en de gemeente zal het bestuur de komende tijd verder doorgaan op de ingeslagen weg. Daarbij zal het bestuur zich inzetten om van het Cultuurhuis letterlijk en figuurlijk een bruisend cultureel, kunstzinnig, educatief en informatief ontmoetingscentrum te maken.