• Er zijn 14 obstakels op het 1 km lange parcours van de obstacle-run

    Greg Nash
  • Het bestuur van Woudenberg Sportief

    Sebastiaan Beterams

Al 150 deelnemers aan de obstacle run tijdens Woudenberg Sportief

14-06-2019, 11:04 | Lezersnieuws | Sebastiaan

Op zaterdag 22 juni wordt er tijdens Woudenberg Sportief naast de bekende sportmarkt en uitreiking van sportprijzen voor dit jaar voor het eerst een obstacle-run gehouden. Intussen zijn er al 150 aanmeldingen binnen, maar deelnemers (ouder-kind of teams) kunnen zich nog steeds aanmelden via www.woudenbergsportief.nl/obstaclerun

Parcours

Het parcours van de obstaclerun start op de parkeerterrein bij ‘de Camp’ en loopt vervolgens achter én over de sportvelden langs, terug naar het parkeerterrein. Onderweg zijn er 14 verschillende obstakels, verdeeld over het 1 kilometer lange parcours. Zes van de obstacles zijn opblaas-hindernissen, waarvan er vier wel 17 meter lange zijn!

Dan zijn er twee obstakels waar je over strobalen heen moet klimmen, een obstakel met autobanden, een kruiptunnel en een zgn. monkeybar waar je -al hangend aan je armen- aan een soort ladder van de ene sport naar de volgende sport beweegt. Het maakt bij de obstakels niet uit hoe ver je komt, maar het gaat erom dat je met elkaar (ouder-kind of je team), samen de obstakel overwint en de eindstreep haalt!

Natte obstakels

Er zijn twee ‘natte’ obstakels: de eerste is obstakel 8. Deze heet ‘van de wal in de sloot’ en daarbij glij je letterlijk van een kleine glijbaan in de sloot om vervolgens er weer uit te klimmen en je weg te vervolgen. Vindt je dit als ouder-kind te ‘heftig’, dan ga je aan deze hindernis gewoon voorbij: het plezier en samen de finish halen staat immers voorop.

De tweede natte hindernis is een modderbak, dit is een container gevuld met water en zand. Buk voor de balken en op naar de finish! Ouder-kind deelnemers kunnen deze ook overslaan, maar van de teams (12+) verwachten we eigenlijk dat ze deze hindernis niet overslaan.

Neem dus ook droge en schone kleren mee. nadat je de finish hebt gehaald kan je jezelf afspoelen en tevens douchen binnen in ‘de Camp’! De obstacle-run vindt plaats tussen 14.30-18.30 uur.

Tribunes

De modderbak, autobandencontainer, monkeybar, strobalen en Giga Dino luchtkussen hindernis staan in de zogenoemde ‘sportarena’ opgesteld, hier staan ook tribunes waarvandaan je de hindernissen en deelnemers goed kan zien.

De sportieve prestaties worden muzikaal ondersteund door Fidelio’s ‘La Ma Waaie’-band en als je bent gefinished kan je jezelf op de foto zetten en krijg je een Woudenberg Sportief obstacle run tattoo!  

Sportmarkt (14-17u)

Er zijn weer 16 deelnemers aan de sportmarkt, van dansen en schaatsen tot badminton, hockey en voetbal: voor ieder wat wils dus. Laat je informeren, doe mee aan de sportclinics en kijk welke (nieuwe) sport bij jou past!

Sportverkiezingen

Tussen 18.30 en 19.00 uur worden de prijzen uitgereikt voor de ‘Sportprestatie van het jaar’ en de ‘Prijs voor aanmoedinging/talent’. Dan wordt duidelijk wie van de genomineerden een prijs in ontvangst gaat nemen. Is dat bij de Sportprestatie de Dames 1 van de volleybal, Yvonne van der Meer (schoonspringen) de heren 1 van Smash (tafeltennis) of Nico Bakkernes als sportvisser?

Bij de prijs voor aanmoediging/talent zijn de genomineerden Kaj van den Berg (motorzijspan), Sofie Radstaake (turnen) en het B1-team van de korfbal. De prijzen worden door wethouder Pieter de Kruif uitgereikt.

Ballonvaart

Onder de deelnemers van de obstaclerun die zich hebben aangemeld vóór 17 juni, worden 6 plaatsen verloot voor een gratis ballonvaart in de luchtballon van onze hoofdsponsor Lammert Wilbrink Commercieel Vastgoed. Deze ballonvaart vertrekt ook op zaterdag 22 juni, om 20 uur vanuit de omgeving van Woudenberg (afhankelijk van weersomstandigheden).

Gastvrij

Woudenberg Sportief wordt weer gehouden op de parkeerplaats bij ‘de Camp’ aan de Bosrand 15-17 te Woudenberg. Sportcafé De Camp zorgt voor de inwendige mens met een hapje een drankje. De straten De Maat en De Bosrand alsmede het parkeerterrein (muv invaliden) van De Camp zijn volledig afgesloten er kan hier niet geparkeerd worden. Fietsen kunnen gestald worden bij de school de Olijfboom. Auto’s kunnen geparkeerd worden op het parkeerterrein bij de tennis/voetbal aan de John F. Kennedylaan 116. Tot zaterdag 22 juni tussen 14-19u, op Woudenberg Sportief!

Meer informatie: www.woudenbergsporief.nl