• De geslaagde herkansers!

    Vakcollege Maarsbergen

100% geslaagd op Vakcollege Maarsbergen!

30-06-2019, 10:54 | Lezersnieuws | Alexandra

Met spanning werd op  vrijdag 28 juni  op Vakcollege Maarsbergen om 8.00 uur ’s ochtends naar de uitslagen van de herexamens gekeken. Het doel was 100% geslaagden en de eerste signalen waren goed. Toen even na 8 uur de normering bekend werd, kon de vlag uit: alle 114 examenkandidaten zijn geslaagd!

 

Deze unieke prestatie van de vmbo-school komt uiteraard niet uit de lucht vallen, maar is het resultaat van keihard werken. “We zijn als school ontzettend trots op onze leerlingen, want na hard zwoegen, veel leren, extra uren werken met de vakdocenten en het omgaan met de enorme spanning konden we vandaag de uitslag van de herexamens bekend maken. Met het mooie resultaat dat 100% is geslaagd”, aldus trotse directeur Jenny Oldenhuis.

 

Op Vakcollege Maarsbergen zijn ze ervan overtuigd dat je onderwijs maakt met de hele school. “Door samen in te zetten op een veilige leeromgeving krijgen leerlingen de kans om het optimale uit zichzelf te halen. We blijven ons ook in de toekomst inzetten voor onderwijs dat aansluit bij de leerbehoeftes van leerlingen: Leren door DOEN!”, geeft Oldenhuis aan. Ze is dan ook niet alleen trots op de leerlingen, maar ook op alle personeelsleden die, op welk gebied dan ook, hun hart leggen in het onderwijs en de ondersteuning van de leerlingen. Inzet maakt soms het verschil.

 

“Uiteraard is ook het thuisfront belangrijk voor goede resultaten. Zonder de steun en het vertrouwen van ouders en verzorgers kunnen leerlingen en school niet”, benadrukt de directeur. Met dit resultaat van 100% geslaagden zet Vakcollege Maarsbergen zich niet alleen op de kaart als voortrekker wat betreft techniekonderwijs in de regio, maar ook als veilige keuze naar een goede toekomst.