• Koeiendans tijdens een eerdere editie van de Lentefair

    Pieter de Kruif

‘Koeiendans’ tijdens Lentefair op zaterdag 25 mei

16-05-2019, 20:24 | Lezersnieuws | Jaap

Op zaterdag 25 mei is de jaarlijkse Lentefair op de boerderij. Deze is van 10.00 tot 14.30 uur en vindt plaats op de boerderij van de familie Van der Wind aan de Slappedel 8a in Woudenberg. Hoogtepunt wordt ongetwijfeld de eerste weidegang van de koeien. Na een winter op stal te hebben gestaan, gaan ze juist deze dag voor het eerst naar buiten. Dat levert vaak bijzondere momenten op waarbij de koeien dansend de wei betreden.

 

Naast deze weidegang is er nog veel meer te doen en te beleven tijdens deze fair voor het goede doel. Zo is er een fietsreparatieteam aanwezig om voor een mooi prijsje fietsen te repareren. Wie defecte kleding heeft kan deze in handen geven van ervaren naaisters. Natuurlijk is er ook weer de marktplaatskraam, een warenmarkt en uitgebreide catering. Slagerij Van Eck zorgt voor snacks en broodjes en er staat een groot taartenbuffet klaar. IJscoman Willem schept de heerlijkste ijsjes en doet dit geheel belangeloos: de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Voor de kinderen is er een XL springkussen, een hindernisbaan en een spelletjesparcours. Plaatsgenoot Pieter van Zwet biedt Katwijker gerookte makreel, gevangen door zijn neefs. Er zijn ook bloemen en planten, vis en tweedehands boeken te koop en de inmiddels beruchte koeienvlaai bingo staat ook op het programma. 

 

De Lentefair is een initiatief van de Woudenbergse hervormde kerk, de opbrengst is voor opvangcentrum Kom & Zie in Moldavië en de zustergemeente in Horna Poton (Slowakije). Meer informatie: www.hervormdwoudenberg.nl.