• Rondetafelgesprek: De Nieuw Buren

    Zomerfeest NEXT

Zomerfeest NEXT organiseert Rondetafelgesprek: De Nieuwe Buren

16-08-2016, 08:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 augustus 2016, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Lindenlaan (Het Groene Woud) , Woudenberg
Zomerfeest NEXT Tent
Woudenberg

Zomerfeest NEXT organiseert op zaterdagavond 20 augustus een rondetafelgesprek. Het thema op deze avond zal zijn 'De Nieuwe Buren'. Een zeer actueel onderwerp waarbij een interactie zal zijn tussen de tafelgasten en het publiek.

In Woudenberg ontmoeten we op meerdere plaatsen 'Nieuwe Buren' die als statushouders sinds korte of langere tijd in Woudenberg wonen. Ook al worden zijn zij niet letterlijk uw buren, u ontmoet hen bij de sportverenigingen, in de kerk of gewoon op straat. In veel gevallen zijn onze nieuwe buren hun eigen land ontvlucht, omdat ze daar geen toekomst meer hadden.

Ontmoeting met nieuwe buren vraagt van beide partijen een inspanning. Hierover wil Zomerfeest NEXT met elkaar in gesprek gaan. Wat kunnen we als (nieuwe) buren voor elkaar betekenen. Willen we ons steentje bijdragen of laten we dat graag aan een ander over? Om het gesprek vorm te geven zullen een aantal vertegenwoordigers uit de Woudenbergse samenleving met elkaar het gesprek aangaan. De avond krijgt een interactief karakter omdat ook naar de stem van het publiek wordt geluisterd.

De tafelgasten op deze avond zijn: Burgemeester T. Cnossen, de heer M. Hardeman (CDA Woudenberg), dominee A.D.J. Wessels (Hervormde Gemeente Woudenberg), de heer J. van de Kamp (Stichting Gave), mevrouw L. van Rijn (Vallei Wonen), de heer L. Nissan en de heer F. Kuflom (inwoners van Woudenberg).

Zomerfeest NEXT nodigt u daarom van harte uit om op deze avond aanwezig te zijn. Het gesprek zal plaatsen vinden in de Zomerfeest NEXT tent, welke staat op de Lindenlaan in het Groene Woud. De avond begint om 19.30 uur, de tent is open om 19.00 uur.