Woudenbergse Mantelzorgavond in De Serre

31-10-2017, 14:00 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 9 november 2017, 19:00 tot 21:00

Locatie:

Kersentuin 2 2, Woudenberg
De Serre
Woudenberg

Verzorgt u uw zieke man of vrouw? Of verzorgt u een ziek familielid? Of verzorgt u een zieke buur of bekende?

Iemand die langere tijd een zieke verzorgt is een mantelzorger en voor hen organiseren zorgorganisaties en de gemeente Woudenberg een Mantelzorgavond.

Mantelzorg is de zorg die mensen vrijwillig geven aan een familielid, een vriend, een kennis of een buur, die zorg nodig heeft. Het gaat om de extra zorg die meer is dan gewoon in een persoonlijke relatie.

Jaarlijks organiseren gemeenten en zorgorganisaties rondom 10 november de Dag van de Mantelzorg om mantelzorgers 'in het zonnetje te zetten'. Dit jaar is het een Mantelzorgavond met een informatiemarkt rondom ondersteuning en zorg aan mantelzorgers en zorgvragers. Organisaties adviseren over - onder andere - dagbesteding, ergotherapie, fysiotherapie, persoonsalarmering, respijtzorg, thuiszorg, warme maaltijden, zorgboerderijen, en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Ook kunnen op deze avond mantelzorgers en zorgvragers elkaar ontmoeten en kennismaken met (vrijwilligers)organisaties die mantelzorgers en zorgvragers ondersteunen. Dit onder het genot van (gratis) koffie, thee, iets lekkers, een goodiebag en live pianomuziek.

Deze Mantelzorgavond is op 9 november 2017 in De Serre, vrije inloop tussen 19.00 uur en 21.00 uur.