• Harmonieorkest 'Fidelio'

    John Haket

Uniek wijnconcert

21-10-2017, 07:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 11 november 2017, 19:30 tot 22:00

Locatie:

De Heygraeff 9, Woudenberg
'De Feesterij' Vakantiepark 'De Heigraaf'
Woudenberg

Het Woudenbergse harmoniegezelschap 'Fidelio' streeft naar bijzondere concerten. Na Maestro in 2015 en het spetterende optreden met de Railroadthunderbirds in 2016 zal er op 11 november 2017 een wijnconcert gehouden worden in de 'De Feesterij' op Vakantiepark 'De Heigraaf'. Op deze bijzondere avond kunt u genieten van verschillende wijnen die in overeenstemming zijn met de muziek die het Woudenbergse Harmoniegezelschap op deze avond zal laten horen. De presentatie is in handen van Aalt van Veluw en in samenwerking met Wijnhandel Henri Bloem. Wat kunt u op deze avond verwachten? Op deze vraag geeft dirigent Michiel van Vliet antwoord: Makkelijk gezegd is het een wijnproeverij tijdens een concert. De muziek en de wijn zijn in overeenstemming, maar hoe stem je dat op elkaar af? Er wordt eerst gekeken naar het karakter van de muziek, dit karakter is doorgegeven aan wijnkenner Aalt van Veluw en Aalt is op zoek gegaan naar wijnen met hetzelfde karakter. Tijdens het concert zal voor dat elk muziekstuk begint uitleg gegeven worden over de wijn, muziek en op welke manier deze bij elkaar passen. Deze avond zal beginnen met een lichte wijn en eindigen met een pittige rode wijn.

Uw zintuigen zullen op deze avond getest worden. Onze zintuigen zijn gewend om toneel te kijken, eten te proeven en naar muziek te luisteren, maar nu worden deze zintuigen bij elkaar gebracht. Het is lastig om dit in overeenstemming te laten komen met elkaar, maar als dit lukt geeft het een waanzinnige belevenis. Dit wijnconcert is er om de muziek te proeven en de wijn te horen. Mis deze combinatie niet, van harte aanbevolen.

Het wijnconcert vindt plaats op 11 november in 'De Feesterij' op Vakantiepark 'De Heigraaf'. Het concert begint om 19.30 uur.

Kaarten a 15 euro zijn te koop bij Boekhandel van Lunteren.