• Herken laaggeletterdheid

    Adobe Stock

Thee met Taal in Cultuurhuis tijdens Week

27-08-2018, 09:12 | Lezersnieuws | Team Communicatie

Datum:

dinsdag 4 september 2018, 16:00 tot 17:30

Locatie:

Dorpsstraat 40
Cultuurhuis Woudenberg
Woudenberg

Van 3 tot en met 9 september is het de Week van de Alfabetisering. Een week waarin extra aandacht gevraagd wordt voor laaggeletterdheid. Ook de Bibliotheek Woudenberg doet mee aan deze week. Dinsdag 4 september van 16.00 tot 17.30 uur organiseert het Studiecentrum de bijeenkomst Thee met Taal. Een bijeenkomst rondom het herkennen van laaggeletterdheid bij mensen waarmee je in contact komt tijdens je werk, en weten wat te doen.

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer er gedaan kan worden. Daarom de bijeenkomst Thee met Taal.

Aanmelden Belangstellenden zijn van harte welkom op 4 september van 16.00 tot 17.30 uur in het Cultuurhuis, Dorpsstraat 40 Woudenberg. Aanmelden kan per e-mail: s.van.den.broek@bibliotheekeemland.nl.