• Rosanne Hertzberger

    -

Rosanne Hertzberger over "Ode aan de E-nummers"

31-01-2018, 09:20 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 13 februari 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Dorpsstraat 40, Woudenberg
Cultuurhuis Woudenberg
Woudenberg

In het kader van het thema "Gezond en met aandacht leven" organiseert de Bibliotheek Eemland (samen met Kunst en Cultuur Woudenberg en Cultuurhuis Woudenberg) een boeiende lezingenreeks, waarbij allerlei geluiden omtrent gezonde voeding aan bod komen. Na de succesvolle avond "Koken met Karin zonder pakjes en zakjes", is het nu de beurt aan Rosanne Hertzberger om te vertellen over haar boek "Ode aan de E-nummers". U bent van harte welkom op dinsdagavond 13 februari om 20.00 uur in Cultuurhuis Woudenberg.

Volgens Hertzberger zijn E-nummers helemaal niet zo slecht voor je als iedereen zegt. 'Het zijn de best geteste, veiligste stofjes die je binnen kunt krijgen. We weten al vijftig jaar wat gezond eten is. Niet te veel snacken, veel groente en fruit eten. De rest is allemaal geneuzel in de marge.' Volgens Hertzberger leidt de angst voor E-nummers tot "bizarre taferelen". Zij schreef met "Ode aan de E-nummers" een spraakmakend boek dat geldt als een van de opvallendste tegenstemmen van de hedendaagse gezonde voedselindustrie.

Aanmelden

Om bij deze avond aanwezig te zijn, dient u vooraf een ticket te kopen via www.bibliotheekeemland.nl. De kosten bedragen € 6,50 per persoon. Heeft u gekozen voor een passe-partout? Dan kunt u uiteraard met dat ticket naar binnen.

Over Rosanne Hertzberger

Rosanne Hertzberger (1984) schrijft een column in NRC Handelsblad en in nrc.next. Ze deed onderzoek als postdoc bij de afdeling moleculaire microbiologie van Washington University (St. Louis, Missouri, USA) en promotie-onderzoek bij de UvA & NIZO Food Research. In 2017 was Hertzberger de eerste gast van het programma Zomergasten van dat seizoen.