• band

    Evelien Kooloos
  • Creativiteit zit in ieder mens, het is alleen de kunst om het eruit te halen.

    Marga Rabouw-Heijne
  • Olifantjes

    Greet Veldhuizen- van Wee

Open Atelier Route 2016, blij met veel deelnemers van hoog niveau

07-04-2016, 15:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 23 april 2016, 13:00 tot zondag 24 april 2016, 18:00

Locatie:

Woudenberg

Open Atelier Route 2016

42 deelnemende beeldende kunstenaars in Leusden en Woudenberg stellen hun atelier open en exposeren hun werk op zaterdag 23 en zondag 24 april, beide dagen van 13.00 tot 18.00 uur. De stichting Kunstpromotie Leusden en Woudenberg, organisator van dit jaarlijks terugkerende evenement, is bijzonder verheugd met het grote aantal deelnemers.

In Multi Functioneel Centrum (MFC) De Schans, Schans 33 in Woudenberg is op beide dagen een overzichtstentoonstelling ingericht met één representatief werk van iedere deelnemende kunstenaar. Voor de bezoekers is dit het startpunt van de route. Men krijgt een indruk van het werk van de kunstenaars en kan een route uitstippelen langs de te bezoeken ateliers of exposities. De overzichtstentoonstelling wordt op vrijdagavond 22 april feestelijk geopend door de burgemeester van Woudenberg.

Op 23 en 24 april zijn de zogenoemde reisboekjes af te halen in MFC de Schans. De reisboekjes zijn nu ook al verkrijgbaar bij vele adressen in Leusden, Achterveld en Woudenberg zoals MFC de Schans en het Cultuurhuis in Woudenberg, de VVV's, bibliotheken, MFC Antares in de Tabaksteeg, de Moespot in Achterveld en bij deelnemende kunstenaars bij u in de buurt. Kijk voor de adressen op de website www.atelierrouteleusdenwoudenberg.nl

Waarom gaan kijken

"Kunst kan je raken," zegt Carel Wiggerman, al jaren een van de organisatoren en zelf ook deelnemend kunstenaar. Carel vertelt altijd weer

verbaasd te zijn over hoeveel kunstzinnig talent zich direct om ons heen bevindt. Vaak weten we dat eigenlijk niet. Zowel schilders, beeldhouwers, fotografen en dichters zijn in de buurt te bewonderen. Ook dit jaar is hij weer verbaasd over de kwaliteit van ingezonden kunstwerken.

De organisatoren van de Open Atelier Route willen een podium bieden aan kunstenaars en inwoners van Leusden en Woudenberg om met elkaar te spreken over wat hen beweegt, motiveert en inspireert bij het maken van kunst. In het domein van de kunstenaar wordt de bezoeker gastvrij ontvangen met een drankje en een hapje en een toelichting op het getoonde werk door de kunstenaar zelf.

Geniet van het voorjaar en ervaar zelf de kunst door een aantal ateliers te bezoeken.

-----------------------------

Website: www.atelierrouteleusdenwoudenberg.nl

Facebook: www.facebook.com/openatelierroute

Twitter: www.twitter.com/RouteOpen

Email: oarleusden@live.nl