Kinderen bewust positief opvoeden met Conscious Discipline

02-11-2017, 09:10 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 november 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Dorpsstraat 40, Woudenberg
de Bibliotheek Woudenberg
Woudenberg

Samen met Gezinspraktijk Bloem organiseert de Bibliotheek Woudenberg op woensdagavond 15 november een lezing over Conscious Discipline, een methode om kinderen bewust positief op te voeden. U bent van harte welkom in de Bibliotheek Woudenberg om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Conscious Discipline is een onderscheidende methode die zich in eerste instantie richt op de eigen innerlijke bewustzijnsstaat. Deze methode geeft ouders een nieuwe of andere kijk op opvoeden. "Hoe kan ik allereerst mijn eigen emoties reguleren om vervolgens kalm en bewust mijn kind te helpen reguleren?", is een vraag die hierbij centraal staat.

Zelfbeheersing

Een belangrijk aspect van Conscious Discipline is zelfbeheersing, dat bij deze methode meer betekent dan alleen kalm blijven in moeilijke situaties. Het betekent ook empathisch zijn, accepteren dat anderen anders mogen zijn, gevoelens kunnen communiceren en meer. Door deze bewustwording kunt u uw kind vervolgens vaardigheden aanreiken die de ontwikkeling van emotionele intelligentie stimuleren en die leiden tot blijvende gedragsverandering.

Aanmelden

Wilt u meer weten over deze methode? De organisatie heet u van harte welkom en stelt het op prijs als u zich gratis aanmeldt via www.bibliotheekeemland.nl.