Jaarlijkse collecteweek van het Reumafonds

31-01-2018, 19:20 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 19 maart 2018, 00:00 tot zaterdag 24 maart 2018, 00:00

Locatie:

, Woudenberg
Woudenberg
Woudenberg

Ook dit jaar zetten 50.000 vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma in de week van 19 tot en met 24 maart. Wilt u ook helpen?

Niet alleen contant doneren, maar ook met pin.

Met uw donaties helpt u onderzoeken te financieren die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. U helpt hiermee het dagelijks leven van 2 miljoen Nederlanders met reuma te verbeteren. Dit jaar komt een aantal vrijwilligers langs de deuren met een nieuwe collectebus waar ook bij gepind kan worden. Deze collectebus 2.0 is samen met 25 andere fondsen ontwikkeld en wordt het komend jaar getest in 50 gemeentes in Nederland.

Meest voorkomende chronische ziekte 

Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Hoewel de kenmerken van reuma vaak onzichtbaar zijn, is de impact van de ziekte groot. Tweederde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Waar draagt u als collectant, wijkhoofd of organisator aan bij?

Het geld dat u bijeen collecteert gaat voor 100% naar onze doelbesteding

wetenschappelijk onderzoek om zo nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.

Helpt u mee?

Bel voor meer informatie of aanmelden met: Yvonne de Kruif 06-36164832. U kunt ook een mail sturen naar: m.teravest@reumafonds.nl .