Filmhuis Woudenberg: Tulipani

29-10-2018, 18:52 | Lezersnieuws | Annemieke Beheer Filmhuis Pagina

Datum:

donderdag 8 november 2018, 20:15 tot 22:15

Locatie:

Dorpsstraat 40
Cultuurhuis Woudenberg
Woudenberg

Het Filmhuis Woudenberg vertoont op donderdag 8 november om 20.15 uur TULIPANI , met onder andere Gijs Naber, Anneke Sluiters en Giancarlo Giannini. Tulipani is een oer-Hollandse film met Italiaans temperament. Origineel en sprankelend. De in het Zuid-Italiaanse Puglia gedraaide kleurrijke beelden zijn een lust voor het oog. Ook het production design van Harry Ammerlaan, die onder meer een veldje met duizenden tulpen creëerde, draagt bij aan de visueel sprookjesachtige, licht-magische sfeer. Tulipani is een fraaie symbiose van Nederlands doorzettingsvermogen en Italiaanse chaotische uitbundigheid.

Een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil krijgen en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorp weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en zo groeit hij uit tot een levende legende. Wat is de geschiedenis van deze Zeeuwse boer en wat is hij van plan en waarom kiest hij juist dit dorpje uit? Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur (Giancarlo Giannini) erachter te komen wat er werkelijk gebeurd is, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Een Nederlandse immigrant als redder van een klein dorp in Zuid-Italië dat wordt beheerst door de lokale maffia. Een volstrekt origineel verhaal met een mooie rol van Gijs Naber.

Aanvang: 20.15 uur. Een kaartje kost € 6,- (inclusief koffie/thee) en is verkrijgbaar op de avond zelf, of vooraf te reserveren via de balie van het Cultuurhuis of door een berichtje te sturen naar filmhuiscultuurhuiswoudenberg@gmail.com