Filmhuis: Tonio

18-12-2017, 18:00 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 11 januari 2018, 20:15 tot 22:15

Locatie:

Dorpsstraat 40, Woudenberg
CULTUURHUIS WOUDENBERG
Woudenberg

Leescafé Cultuurhuis Woudenberg. Op donderdag 11 januari vertonen wij Tonio. Verfilmd naar het boek van Adri van der Heijden. Regie: Paula van der Roest.

Met Pierre Bokma in de rol van Adri van der Heijden en Rifka Lodeizen als zijn echtgenote Mirjam Rotenstreich.

Een geslaagde verfilming van het boek met dezelfde complexiteit en gelaagdheid. Je voelt de pijn maar uiteindelijk ook de troost. Op 23 mei 2010 wordt de 21 jarige Tonio van der Heijden al fietsend door Amsterdam geschept door een auto en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij overlijdt. Het leven van de ouders verandert drastisch na het verlies van hun zoon en enig kind. Ze rouwen maar moeten ook voorkomen dat hun eigen levens niet terechtkomen in een neerwaartse spiraal van verdriet. Iedereen weet dat je over trauma's moet praten, dat ze je anders van binnenuit verteren. Als schrijver heb je een voordeel bij rouwverwerking; je kunt het verdriet van je afschrijven, als therapie.

Een film van een in Nederland zelden vertoond niveau.

Aanvang: 20.15 uur. Een kaartje kost € 6,- (inclusief koffie/thee) en is verkrijgbaar op de avond zelf, of vooraf te reserveren via de balie van het Cultuurhuis of door een berichtje te sturen naar filmhuiscultuurhuiswoudenberg@gmail.com