Collecteweek Reumafonds

12-03-2018, 18:40 | Lezersnieuws | Yvonne de Kruif

Datum:

maandag 19 maart 2018, 00:00 tot zaterdag 24 maart 2018, 00:00

Locatie:

Woudenberg
Woudenberg

In de week van 19 tot en met 24 maart is de jaarlijkse collecteweek van het Reumafonds.

Het Reumafonds houdt in deze week de jaarlijkse landelijke collecte. In de week van 19 t/m 24 maart 2018 komen ruim 50.000 vrijwilligers in actie om door heel Nederland geld op te halen voor de bestrijding van reuma, zoals artrose.

Niet alleen contant doneren, maar ook met pin Met uw donaties helpt u onderzoeken te financieren die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. U helpt hiermee het dagelijks leven van 2 miljoen Nederlanders met reuma te verbeteren. Dit jaar komt een aantal vrijwilligers langs de deuren met een nieuwe collectebus waar ook bij gepind kan worden. Deze collectebus 2.0 is samen met 25 andere fondsen ontwikkeld en wordt het komend jaar getest in 50 gemeentes in Nederland.

Wilt u ook helpen? Het geld dat u bijeen collecteert gaat voor 100% naar onze doelbesteding wetenschappelijk onderzoek om zo nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.

Bel voor meer informatie of aanmelden met: Yvonne de Kruif 06-36164832. U kunt ook een mail sturen naar: m.teravest@reumafonds.nl .

In Nederland leven bijna twee miljoen mensen met deze ingrijpende aandoening, die niet te genezen of te voorkomen is. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma is kostbaar. Daarom is uw bijdrage hard nodig.

Onzichtbare ziekte Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening en kan jong en oud overkomen.

Steun van iedere Nederlander nodig Het Reumafonds strijdt voor een beter leven met reuma. Nu en in de toekomst. We geven voorlichting, ondersteunen reumapati?ntenverenigingen en komen op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. We financieren onderzoek naar betere behandelmethoden en naar de oorzaak van reuma. Dat brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt. Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam. www.reumafonds.nl