Collecte voor kinderen met een visuele beperking.

10-10-2017, 22:40 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 23 oktober 2017, 08:00 tot zaterdag 28 oktober 2017, 20:00

Locatie:

, Woudenberg
Woudenberg
Woudenberg

In ons land zijn duizenden blinde en slechtziende kinderen die - net als hun leeftijdsgenootjes - dromen over later. Omdat ze ook DJ willen worden, of muzikant, of zwemkampioen. Daar moeten ze wel extra hard voor knokken. Daarom collecteert Vereniging Bartimeus Sonneheerdt van 23 t/m 28 oktober in Woudenberg om geld in te zamelen voor onderwijs en onderzoek.

Dit jaar gaat de opbrengst van de collecte specifiek naar een interactief lespakket waarmee kinderen met de oogaandoening CVI aan meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld kunnen werken, de ontwikkeling van digitaal onderwijs voor kinderen met een visuele en verstandelijke beperking, en een onderzoek om uveitis (inwendige oogontsteking) bij kinderen beter te behandelen.

Bert van Leeuwen, ambassadeur van Bartimeus Sonneheerdt : "Blinde en slechtziende kinderen hebben onze hulp hard nodig om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnen krijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen. Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartimeus Sonneheerdt zich sterk."

Wilt u ook collectant worden? Neem dan contact op met Mevr. C. van Dijk tel: 033 -2865032.

Meer informatie: steunBartimeus.nl