Columns

Columnist:

Titia Cnossen

Welkom kinderburgemeester

Dit schooljaar krijg ik hulp van de eerste Woudenbergse kinderburgemeester. Zij gaat zichzelf nog uitgebreid voorstellen en daarom vertel ik hier nog niet wie het is. Wat ik het allerleukste vind, is dat zij zelf naar mij toe kwam met de vraag of zij kinderburgemeester kon worden.

Columnist:

Titia Cnossen

Niet alleen ouderen eenzaam

'Alleenstaande ouder meest eenzaam', dit bericht trof mij afgelopen week. Mijn beeld was dat eenzaamheid bij oudere mensen hoort. Zeven procent van de Nederlanders voelt zich sterk eenzaam en leeftijd speelt daarbij geen rol.

Columnist:

Titia Cnossen

Koningsdag in regio Amersfoort

Wat een leuk nieuws kregen we eind augustus: de Koning komt in 2019 zijn verjaardag in Amersfoort vieren en de regio wordt hier nadrukkelijk bij betrokken! Ik las dat burgemeester Bolsius in zijn nopjes is dat het gelukt is om Amersfoort in beeld te brengen als locatie voor Koningsdag.

Columnist:

Titia Cnossen

't Is weer voorbij...

Het optreden van de Poortzangers op de eerste zaterdag in september sluit de zomer in Woudenberg af en start het mooie herfstseizoen. Dat past bij de sfeer van de zeemansliederen, die de Poortzangers in hun repertoire hebben.

Columnist:

Titia Cnossen

Vakantietijd niet voor iedereen

De laatste raadsvergadering voor het zomerreces is geweest, vrijdag begint de basisschoolvakantie en u ziet het stil worden in de straat. Het is vakantietijd, maar dat betekent niet dat iedereen op vakantie gaat.

Columnist:

Titia Cnossen

Even wennen aan elkaar

Onze gemeenteraad die op 21 maart verkozen is, heeft een drukke tijd achter de rug. Net bijgekomen van de verkiezingscampagne begon direct het inwerkprogramma voor de leden en plaatsvervangende leden van de gemeenteraad.

Columnist:

Joke van der Heide

Stoelendans in Woudenberg

,,Het lijkt wel een stoelendans", riep wethouder Marleen Treep tijdens de eerste commissievergadering van het nieuwe college op 19 juni. Aan de vergadertafel was er letterlijk geen plek voor een derde wethouder. Dat moet de oppositie en dan met name het CDA hebben aangesproken.

Ook participeren kun je leren

Het wandelseizoen startte met de kleuterdriedaagse van De Olijfboom en ik vond het leuk om bij hen de medailles om te hangen op donderdag 24 mei.

Pagina's