Woudenberg zit niet stil

Na een lange raadsvergadering gisteravond schrijf ik op vrijdag 7 juli deze laatste column voor de vakantie. De gemeenteraad nam gisteravond een reeks besluiten waarmee Woudenberg verder kan. In de Kadernota staan op hoofdlijnen de financiële afspraken voor de komende jaren.

De laatste Kadernota van deze raadsperiode laat zien dat Woudenberg in de aanloop naar de verkiezingen in 2018 niet stilvalt. De woningvoorraad groeit elk jaar met circa 100 woningen en de bedrijven krijgen ruimte op de Spoorzone. Voor alle inwoners werd in deze raadsvergadering een belangrijke stap gezet met het groene licht voor de oprichting van coöperatie De Kleine Schans. Verder nam de gemeenteraad besluiten over bestemmingsplannen en het sportpark. Deze besluiten zijn de start voor nieuwe ontwikkelingen.

Vandaag zit voor de basisscholen het schooljaar erop en stond de laatste dagen in het teken van het afscheid van groep 8. Dinsdagavond was ik bij de spetterende musical van groep 8 van de Jan Ligthartschool. Ik was uitgenodigd om mijn 'collega-burgemeester' van Woudenberg aan de Grift aan het werk te zien met een prachtig thema 'Vrede in het dorp'. Wat goed gekozen en actueel! Alles wat bij een musical hoort, was aanwezig: zingen, dansen, toneelspelen, kleren passend bij de rol en mooi geschminkt. Ook bij onze kinderen staat de tijd niet stil en ik zag een prachtige groep 8 klaar om de stap naar de volgende school te maken.

Een groep iets oudere jongeren kwam dinsdag schoonmaken rond het gemeentehuis, hun favoriete chillplek. Met hen ben ik in gesprek gegaan over de rommel die er 's morgens op het plein, het bordes en achter het gemeentehuis ligt. Met elkaar zijn we zuinig op ons mooie gemeentehuis, ook een prachtige trouwlocatie. Dan wil je niet dat de bruid haar mooie jurk door de rommel en gesmolten ijsjes moet laten slepen. Dan wil je niet dat de luiken van het gemeentehuis worden beschadigd.

Ook in de zomerperiode blijft er genoeg te doen in onze gemeente met alle extra inwoners op de campings, Proef Woudenberg en vele evenementen in het buitengebied. Op sportpark De Grift komt het Schotse vrouwenelftal trainen voor het Europees kampioenschap. Woudenberg staat nog steeds niet stil.

Toch staat de zomerperiode voor velen wel in het teken van rust en even gas terugnemen. Op het gemeentehuis even geen vergaderingen en tijd voor vakantie. Die hersteltijd hebben we allemaal geregeld nodig. De zondag geeft mij elke week even adempauze.

In de zomerperiode is er jaarlijks tijd om tot rust te komen, even stil te staan en afstand te nemen. Ik wens u allemaal een mooie zomer.