Wat een mooie Koningsdag

Het lied 'Jij bent mooi, mooi' als start van het bezoek van de koninklijke familie aan Amersfoort verwoordt goed hoe wij Koningsdag hebben beleefd.

Ik vond het mooi hoeveel gewone, maar tegelijk bijzondere inwoners van de regio Amersfoort een plaats kregen in het programma. Dat begon al met die zingende kinderen. Juist de kinderen van het speciaal onderwijs maakten deel uit van dit grote zangkoor. Steeds was er veel aandacht voor special kids en hun ouders, broers en zussen. Zo is het thema 'Wij Amersfoort' meer dan waar gemaakt. Voor de gemiddelde televisiekijker was dat minder zichtbaar, maar de gemeente Amersfoort deelde veel over de voorbereiding en de verhalen die verteld werden aan de koninklijke familie.

Mooi was het optreden van ons Woudenbergse team in de regioquiz met de koning als extra teamlid. Het maakte Koningsdag in Woudenberg ook heel bijzonder. We zwaaiden het team voorafgaand aan de aubade uit in de stromende regen, maar wat bijzonder dat het vanaf 10 uur bij de aubade droog was. Ook tijdens het programma van 11 tot 13 uur in Amersfoort bleef het droog. In de tent van het Oranjecomité achter Het Cultuurhuis keken we samen naar de uitzending.

Mooi was het twee dagen durende feest dat het Oranjecomité voor heel Woudenberg georganiseerd had. Op vrijdagmorgen was er in De Camp weer een hele feestelijke lintjesregen: vier bijzondere Woudenbergers mocht ik namens de koning onderscheiden. Daarbij hoorde de voorzitter van het luchtmacht-mannenkoor dat ons programma nog feestelijker maakte.

UIT VOLLE BORST De tent achter Het Cultuurhuis is goed gebruikt. Vrijdagavond begon met de kinderdisco en daarna het feest voor de oudere jeugd, beiden heel goed bezocht en vooral gezellig. Wat kwamen er zaterdagmorgen weer prachtig versierde fietsen tevoorschijn! Dit blijft een leuk onderdeel van onze Koningsdag. Het hele plein voor het gemeentehuis zong uit volle borst mee met Fidelio. Onze muzikanten hadden de regen getrotseerd om ons te begeleiden bij de aubade.

Het laatste 'mooie' wat ik wil benoemen, is de inzet van al die vrijwilligers, het Oranjecomité, de medewerkers van De Camp, Reinaerde en de gemeente die allemaal heel hard gewerkt hebben om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Ook onze kinderburgemeester Rosa Kelder was steeds van de partij. Voor voorzitter Wil Termaaten van het Oranjecomité was dit haar laatste Koningsdag: dank namens alle Woudenbergers voor jouw inzet.