Trek aan de bel

Ieder jaar schrijf ik in aanloop naar de feestdagen een column om u fijne feestdagen en een prettige en veilige jaarwisseling te wensen. Ook dit jaar maak ik van deze gelegenheid gebruik. Het schrijven van deze column en mijn nieuwjaarsspeech dwingt mij altijd om even stil te staan bij het jaar dat (bijna) achter ons ligt.

Het hoogtepunt van 2019 was toch wel de viering van Koningsdag in Amersfoort, waarbij ook Woudenberg haar opwachting maakte. Tijdens de regioquiz ging het Woudenbergse team samen met koning Willem-Alexander de strijd aan met de regiogemeenten. Helaas ging de winst net aan onze neus voorbij, maar het was desondanks een Koningsdag die ons nog lang bij zal blijven.

In het rijtje hoogtepunten van 2019 hoort natuurlijk ook de komst van de eerste kinderburgemeester van Woudenberg. Rosa Kelder heeft mij het afgelopen jaar ondersteund bij allerlei belangrijke momenten. En wat minder zichtbaar voor u als inwoner, maar wel een gebeurtenis waarbij we Woudenberg op de kaart konden zetten, was de excursie naar de Pyramide van Austerlitz tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Met een bus vol burgemeesters, wethouder en griffiers gingen we op pad en namen hen mee op een reis door de Franse Tijd.

BRAND Helaas kende 2019 niet alleen maar hoogtepunten. Ons gemeentehuis werd getroffen door een brand. Een kleine brand, maar met grote gevolgen. De schoonmaak was een flinke operatie en het gemeentehuis moest een aantal dagen gesloten blijven. Deze gebeurtenis raakte ons in ons gevoel van veiligheid. Ik besef mij dat er ongetwijfeld nog veel meer hoogte- en dieptepunten te benoemen zijn die het afgelopen jaar tekenen. Zaken die u persoonlijk bezig hebben gehouden, in positieve en negatieve zin.

Nu de kerstdagen voor de deur staan, komt ook de jaarwisseling weer in zicht. We vieren oud en nieuw tijdens het nieuwjaarsfeest op de parkeerplaats bij het gemeentehuis of in de eigen straat of buurt. We wensen elkaar het beste en proosten op het nieuwe jaar. Daarbij hoort ook het afsteken van vuurwerk. Voor veel mensen mooi en feestelijk, maar soms ook hinderlijk en gevaarlijk . Daarom zijn er in Woudenberg spelregels voor het afsteken van vuurwerk. Helpt u mee aan een veilige en prettige jaarwisseling voor iedereen door de spelregels te volgen en ongewenst gedrag of gevaarlijke situaties te melden? Trek aan de bel en draag bij aan een veilige jaarwisseling.