Op de drempel van 2018

Mijn decembermaand was gevuld met heel veel kansen om waardering voor de inzet van vele Woudenbergers voor de samenleving te benoemen en vooruit te kijken naar de jaarwisseling. In deze laatste week van het jaar staan we op de drempel van 2018. Woudenberg was begin december onderdeel van een wereldwijde actie, de Schrijfmarathon van Amnesty International. Mooi dat betrokken Woudenbergers zich hiervoor inzetten en mij als burgemeester vragen om mee te schrijven.

Op dinsdag 12 december was ik samen met de burgemeester van Leusden uitgenodigd bij de teamdag van de politie Leusden/Woudenberg. Namens u allemaal heb ik hen bedankt voor de inzet voor de veiligheid in ons dorp. Een ander team dat altijd voor ons klaar staat, zijn de mensen van onze brandweerpost Woudenberg. Op zaterdag 16 december mocht ik bij de jaarlijkse korpsavond namens de koning maar liefst twee koninklijke onderscheidingen uitreiken. Tijdens deze korpsavond werden veel jubilarissen, tot zelfs dertig en veertig jaar actief, in het zonnetje gezet. Vrijwilliger zijn bij de brandweer is zeker niet vrijblijvend en vraagt steeds training en studie.

Bij de kerstuitvoering van het 40-jarig koor Zingen Houdt Jong voelde ik het belang van dit koor voor de samenleving. Ook het jaarlijkse kerstpakket voor de medewerkers van Reinaerde past bij Woudenberg. Met elkaar zijn we er trots op dat zij niet meer weg te denken zijn bij onze nieuwjaarsreceptie, het LunchCultUurtje, op De Schans en in ons gemeentehuis.

Over de jaarwisseling heb ik veel gesprekken gevoerd om erachter te komen wat er leeft bij jong en oud. Natuurlijk zijn er zorgen, zoals die er elk jaar en in heel Nederland zijn. Met voorlichting en vuurwerkbrillen hopen we vuurwerkslachtoffers te voorkomen. Met extra toezicht in het dorp willen we de jaarwisseling gezellig houden. Maar vooral reken ik op al die Woudenbergers die zich het hele jaar inzetten voor onze gemeente. Ik baseer mijn vertrouwen op al mijn ervaringen met onze inwoners. Niet alleen in de maand december, maar op die cultuur van langdurige inzet voor de samenleving, dertig of veertig jaar is geen uitzondering.

Zo stappen we samen de drempel over naar het nieuwe jaar met vertrouwen dat gebaseerd is op ervaringen die we met elkaar hebben opgebouwd. Ik zie u graag in de nieuwjaarsnacht voor het gemeentehuis of op onze nieuwjaarsreceptie in De Camp op maandag 8 januari.