Ontmoeting is rode draad in mijn werk

Op vrijdag 10 november ging ik op kraambezoek bij onze jongste en 13.000e inwoner, Oliver en zijn ouders. Elk pasgeboren kindje roept het gevoel van verwondering op over het nieuwe leven en blijdschap voor het geluk bij de kersverse ouders.

De geboorte van Oliver is een mijlpaal in de geschiedenis van Woudenberg. We zien dat onder meer door de komst van nieuwbouwwijk Het Groene Woud het aantal inwoners de afgelopen jaren gestaag is gestegen. Met deze nieuwe pasgeboren inwoner is onze gemeente volop in de groei en dat belooft wat voor de toekomst!

Aan het begin van de morgen van 10 november was ik te gast bij het schoolontbijt op de Wartburgschool, met de leuke traditie dat kinderen zelf eieren meenemen van het pluimveebedrijf van hun familie. Heerlijk zo'n vers eitje dat 's morgens vroeg thuis al gekookt was. Ook op deze mooie basisschool zie ik de groei van de gemeente met misschien wel de nieuwe gemeenteraadsleden van de toekomst.

Een week eerder ontmoette ik nieuwe inwoners. Elk jaar nodigt de gemeente nieuwe inwoners uit om te komen kennismaken met de gemeente en met elkaar. De start van de avond is in de raadszaal en dat houdt ook de beperking van de avond in. We kunnen ongeveer vijftig mensen ontvangen en afgelopen jaren paste dat bij het aantal aanmeldingen. Voor het eerst kregen we er nu meer en moesten we mensen teleurstellen. Direct is de volgende avond in februari 2018 geprikt waar zij als eersten voor worden uitgenodigd.

Na de ontmoeting in de raadszaal wandelt de groep nieuwe inwoners naar het Cultuurhuis om kennis te maken met alles waar daar te doen is. De ontmoeting met onze nieuwe inwoners is elke keer weer inspirerend. Het verhaal om in Woudenberg te gaan wonen, is heel divers en daarbij zijn de mooie woonomgeving middenin het land en de vriendelijkheid van onze samenleving terugkerende argumenten. Ook de vergunninghouders uit Syrië die niet zelf voor Woudenberg hebben gekozen, waren erbij deze avond. Fijn dat we hen ook hier konden verwelkomen.

De rode draad van mijn werk is ontmoeting met de mensen in Woudenberg, die hier wonen of werken. Ik vind het fijn om te horen wat mensen bezig houdt maar ook wil ik weten wat hun zorgen zijn. Alleen dan kan ik mijn werk als burgemeester goed doen en er zijn voor alle inwoners.