Ik heb zin in Koningsdag

Gelukkig kunnen we deze week vertellen hoe de Woudenbergse inbreng op Koningsdag eruit gaat zien. Na weken vol geheimzinnigheid presenteerden we maandagavond vol trots ons team dat meedoet aan de regioquiz tijdens het programma van Koningsdag in Amersfoort.

Achter de schermen zijn we al vanaf december bezig met plannen maken voor Koningsdag. De koning maakte op 30 augustus bekend dat hij met zijn familie zijn verjaardag in 2019 in Amersfoort wil vieren.

De burgemeester van Amersfoort gaf toen direct aan dat dit een eer voor de stad en regio Amersfoort is en dat we als regio alles in huis hebben om hier een geweldige dag van te maken. Beetje bij beetje komt er meer naar buiten: in januari het logo, de website, de slogan 'Wij Amersfoort'; in februari de route en tot slot is op 11 maart tijdensn een persconferentie het programma bekendgemaakt. Het was een hele puzzel om die negen regiogemeenten ook zichtbaar te maken.

PUBQUIZ In het programma van twee uur zijn twintig minuten gereserveerd voor de regioquiz waar elke gemeente met een eigen team aan meedoet. Ook in de pubquiz- achtige vragen kunnen we ons als gemeente presenteren.

Maar Koningsdag speelt zich niet alleen in Amersfoort af. Ook in Woudenberg belooft het zoals ieder jaar een feestelijke dag te worden.

FLEXIBEL Het was een lastige klus voor ons Oranjecomité om een programma te maken als er nog zoveel onduidelijk is. Ik ben blij dat zij steeds flexibel bleven als er vanuit Amersfoort toch weer iets veranderd werd.

Na het vertrek van ons regioteam naar Amersfoort start het Woudenbergse programma ’s morgens met de traditionele aubade voor ons gemeentehuis en het defilé van de versierde fietsen. Daarna lopen we met de muziek van Fidelio mee naar de tent achter het Cultuurhuis, waar de gemeente een groot scherm beschikbaar stelt waarop de hele uitzending over Koningsdag in Amersfoort te volgen is. Zo brengen we het programma in Amersfoort en Woudenberg bij elkaar en als de techniek meewerkt, laat één van de leden van het regioteam ons live meekijken in Amersfoort. Kijk voor de juiste tijden in het programmaboekje dat deze week huis-aan-huis wordt bezorgd.

We zullen de komende weken nog wel eens moeten improviseren vanwege onverwachte zaken, maar de feeststemming begint bij mij te komen: ik heb zin in Koningsdag!