Het DOE-seizoen is gestart

Officieel liggen de wintermaanden achter ons, maar ook in maart kunnen we de winterjas nog goed gebruiken. Toch staat de maand maart voor mij in het teken van de start van het DOE-seizoen, om de term van NLdoet te gebruiken.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart doet ook Woudenberg weer mee aan de landelijke actie NLdoet waar alle inwoners aan kunnen deelnemen. Het gemeentebestuur waardeert vrijwillige inzet van inwoners en doet zelf ook mee. Net als de kinderburgemeester Rosa Kelder en PvdA-GroenLinks, die een klus aanbiedt.

De klussen passen goed bij het voorjaar: opruimen, schoonmaken, zwerfafval opruimen of werken in de natuur op landgoed Geerestein.

Zo is het weekend van Nederland Schoon eind maart ook een traditie in Woudenberg om met de buurt aan de slag te gaan en samen te werken aan een schoon dorp.

PROBEREN NLdoet haalt de drempel om vrijwilligerswerk te doen weg: je kunt het gewoon een paar uurtjes proberen. En lijkt het je wat, dan kun je dit vaker doen en je aansluiten bij een groep vrijwilligers.

Maar bij de start van het DOE-seizoen denk ik ook aan ons Oranjecomité, dat het elk jaar mogelijk maakt om op de Koningsspelen, Koningsdag en 4 en 5 mei alle Woudenbergers mee te laten doen. Dit jaar maakt het bezoek aan Amersfoort van de koninklijke familie onze Koningsdag extra bijzonder, maar voor ons Oranjecomité ook ingewikkeld.

Pas op een laat moment kan het programma ingevuld worden, omdat gewacht moet worden op het programma in Amersfoort.

WOUDENBERGS TINTJE Hoe precies weten we nog niet, maar zeker is wel dat er aan de Koningsdag in Amersfoort ook een Woudenbergs tintje zit.

Om alles in Woudenberg mogelijk te maken, heeft ook het Oranjecomité vele helpende handen nodig. Word onderdeel van deze bijzondere Koningsdag 2019 door u aan te melden als vrijwilliger.

DOE-SEIZOEN Haantjesdag, de open dag van de brandweer op zaterdag 11 mei, Woudenberg Sportief, de Woudenbergse Proeverij en niet te vergeten de Avondvierdaagse, allemaal activiteiten die horen bij het DOE-seizoen.

De donkere maanden liggen opnieuw achter ons en al dan niet warm aangekleed zoeken we de buitenactiviteiten weer op. Dat geeft nieuwe energie en met onze inzet kunnen al deze activiteiten weer doorgang vinden. Wat doe jij dit jaar in Woudenberg?