Gezellige en veilige feestdagen

We tellen af naar het jaar 2018. De feestdagen staan weer voor de deur. Terwijl ik dit schrijf, zie ik het buiten sneeuwen. Met de kerstboom voor het bordes is ons gemeentehuis nog mooier.

De laatste weken voor de Kerst zit mijn agenda vol en moet er nog veel gebeuren. De jaarwisseling vraagt elk jaar om voorbereiding met brandweer, gemeente en politie. Dit jaar ben ik ook in gesprek gegaan met allerlei Woudenbergers, van jong tot oud, over de vraag: hoe zorgen we er samen voor dat de jaarwisseling voor iedereen prettig verloopt?

Natuurlijk zijn er zorgen. Ook voor mij is de jaarwisseling ieder jaar een spannend moment. Ik ben weer blij als alles zonder ongelukken is verlopen. Dit was zo met het nieuwjaarsfeest, maar ook nu er geen feest is. Ik hoop dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, om samen te zorgen voor een gezellige en rustige jaarwisseling.

JAMMER Het is jammer dat er dit jaar geen feest is, maar ook nu kunnen we er met elkaar een mooie jaarwisseling van maken.

Hopelijk wordt de organisatie van deze Woudenbergse traditie volgend jaar weer opgepakt door de Woudenbergse samenleving en kunnen we elkaar in 2018 weer ontmoeten in de tent op de parkeerplaats, naast het gemeentehuis. De gemeente stelt in ieder geval weer geld beschikbaar voor de organisatie.

OLIEBOLLEN Het is een mooie traditie dat Woudenbergers elkaar bij De Poort een gelukkig nieuwjaar komen wensen. Om daar bij aan te sluiten, delen we vanaf half één in de nieuwjaarsnacht op het plein voor het gemeentehuis oliebollen uit. De raadsleden, wethouders en ik hopen u daar te ontmoeten.

VUURWERKBRILLEN En dit jaar zorgt de gemeente voor vuurwerkbrillen, want daarmee begint een veilige jaarwisseling. Deze brillen kunt u vanaf nu bij het gemeentehuis en bij Loket De Kleine Schans ophalen.

Iedereen beleeft oud en nieuw op een eigen manier. De één blijft lekker binnen, anderen gaan in eigen buurt of straat tijdens de nieuwjaarsnacht naar buiten om buren en vrienden een gelukkig nieuwjaar te wensen en samen het nieuwe jaar in te luiden.

Maar ik weet dat deze periode rond de feestdagen ook een moeilijke tijd kan zijn als je alleen bent, zonder familie of vrienden. Laten we in Woudenberg ook omzien naar anderen.

Ik kijk uit naar de feestdagen en wens ons dorp veel vrede, gezelligheid en veiligheid toe.