Erop uit in september...

De zaterdagen in september zijn elk jaar gevuld met mooie activiteiten. Zaterdag 3 september organiseerde de PJGU (Plattelandsjongeren Gelderland Utrecht) een prachtige Landdag aan de Broekerweg in Woudenberg.

De PJGU geeft zo elk jaar voor iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de boerderij waar de Landdag dan is. Aan deze boerderij had ik nog de herinnering van de brand op Hemelvaartsdag een paar jaar geleden, maar ik zag nu hoe de stal weer teruggebouwd was.

Het leuke van de Landdag vind ik dat alle generaties van onze agrariërs er zijn met de kalverenvoorbrengwedstrijd als één van de mooiste onderdelen. De band tussen het kalf en het kind is bijzonder en ik zie onze toekomstige agrarische ondernemers: belangrijk voor de gemeente Woudenberg!

Op diezelfde zaterdag zorgden onze Poortzangers voor een gezellige sfeer in ons dorpscentrum met het Shantyfestival.

OPEN MONUMENTENDAG Zaterdag 10 september was er in Renswoude een prachtig programma voor Open Monumentendag. Op het plein voor de Koepelkerk was het welkom met een kop koffie waarna de dag officieel werd geopend in de bijzondere Koepelkerk.

Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg hebben de mooie gewoonte om afwisselend de Open Monumentendag te organiseren. Zo zie je de mooie plekken van onze buurgemeenten en hoor je ook daar bevlogen vrijwilligers de bijbehorende verhalen vertellen.

's Avonds ben ik in de Dorpskerk van Woudenberg gaan luisteren naar een prachtig psalmenconcert van het kleinkoor Laetare. Daarna fietste ik naar het Henschotermeer om een kijkje te nemen bij Venture Land en het werk van de politie en de BOA's van het Henschotermeer.

TRUCKERSDAG Zaterdag 24 september horen we het getoeter van de Truckersdag voor onze bewoners van De Heygraeff. Dit jaar wordt de Truckersdag voor 28e keer gehouden met hulp van transportbedrijven uit Woudenberg en omgeving. Ik zie onze Reinaerde-mensen genieten hoog in de truck of bij elkaar in een bus.

Bij al deze activiteiten is het de samenleving die organiseert en de gemeente is alleen in beeld voor het afgeven van een vergunning.

Complimenten aan al die vrijwilligers die met passie dit alles mogelijk maken. U begrijpt dat ik, of één van de wethouders, hierbij graag aanwezig wil zijn om te laten zien dat dit veel waardering verdient.