Een oude lantaarnpaal in 2017

Wist u dat onze oudste lantaarnpaal er al 56 jaar staat en dus is neergezet in de tijd van burgemeester Hosang? Ik bedacht wat er in die 56 jaar is veranderd, alleen al op het gebied van techniek: computers, draadloos internet, materiaalgebruik en nieuwe manieren van verlichting met veel minder energie.

Woudenberg doet lang met z'n spullen, maar uit de vele meldingen van inwoners blijkt dat een groot deel van onze straatverlichting aan vervanging toe is. Wat een geweldig moment om in 2017 de straatverlichting in Woudenberg te vervangen en daar alle nieuwste technieken voor terug te krijgen! Als burgemeester word ik blij van alle partijen die samenwerken om dit mooie product aan de gemeente te leveren. Op vrijdag 20 januari vulde onze raadszaal zich 's morgens met enthousiaste ondernemers die samen met de gemeente hun handtekening zetten onder het contract voor onze nieuwe straatverlichting.

Samenwerken gaat niet vanzelf en de gemeente ontwikkelt zich steeds meer als het oliemannetje tussen de partijen. We verbinden de verschillende belangen in het belang van u. Op 20 januari ging dat over de straatverlichting en op 12 januari was dat te zien bij het open huis van de verbouwde De Schans. In het gebouw waar veel voorzieningen voor u onder één dak zitten, heeft zich nu ook de apotheek gevestigd. De gemeente zit daar samen met Vallei Wonen achter één balie, waar u met al uw vragen terecht kunt over wonen en zorg. Woudenberg is een prachtige apotheek rijker en in die hoek van het gebouw is nu een fraaie etalage te zien. Zo stapt u nog makkelijker die drempel over om zien wat De Schans u te bieden heeft. Zo maken we als gemeente waar dat we samen met de samenleving ons werk doen daar waar u ons nodig heeft.

Zelf ben ik tijdens het open huis natuurlijk langs alle partijen in De Schans gelopen: van huisarts tot fysiotherapeut, de diëtiste, dagbegeleiders van Charim en natuurlijk het serviceteam van Reinaerde. Ik sprak allemaal gedreven mensen die er met elkaar zijn voor uw welzijn. Als ik dan terugdenk aan die 56 jaar oude lantaarnpaal is er behalve techniek heel wat meer veranderd in Woudenberg.

Oud-Woudenberg houdt ons elke week de spiegel voor in deze krant met een foto op locatie toen en nu. Dat was goed in die tijd en vandaag leven we in een andere tijd waar ieder op zijn eigen plaats verantwoordelijkheid heeft en het sterke van de gemeenschap van Woudenberg laat zien. Dat betekent met elkaar samenwerken om de vele hedendaagse problemen het hoofd te bieden in een leefbaar Woudenberg.