• Gerwout Lamberink

'De Weistaar is frisser en moderner'

Advertorial

WOUDENBERG Boerderij De Wei-staar heeft in de afgelopen twee jaar een volledige metamorfose ondergaan. Eén voor één werden de zalen en de ruimtes aangepakt. Nu als laatste ook 'de Stal' en 'de Boerenhoeve' zijn gerestyled, is De Weistaar erg trots op het resultaat.

Eigenaar Jan van Wolfswinkel: ,,Natuurlijk wilden we wel een gastvrije en landelijke uitstraling behouden, maar het moest frisser en moderner worden. Een aantal specialisten op dit gebied heeft ons bij deze klus geassisteerd door mee te denken over onze uitstraling en hoe we dat kunnen bereiken. Door andere kleuren en materialen zoals steigerhout te kiezen en de indeling aan te passen is De Weistaar weer helemaal van deze tijd. Dat stimuleert ook onze medewerkers! Niet alleen onze zalen proberen we 'up-to-date' te houden, maar ook de activiteiten en de gerechten die we serveren vernieuwen we regelmatig. We werken steeds meer met streekgerechten en hebben nu 'live cooking'. We zijn ook lid geworden van het recreatieschap Grebbelinie-ondernemers en stonden in 2015 voor het eerst op de Proeverij in het centrum van Woudenberg om te laten zien wat we doen.''

LIGGING Boerderij De Weistaar, oorspronkelijk een gewone boerderij en later kaasboerderij en partyboerderij, ligt tussen Woudenberg en Maarsbergen in een prachtig landelijk gebied in de Gelderse Vallei, op vijf minuten rijden van de snelweg A12. Vanuit lunchroom 't Voorhuis kijk je zo over de weilanden richting Woudenberg. Deze mooie en centrale ligging biedt vele mogelijkheden: koffie drinken, een lunch, brunch, picknicken, high tea, koffietafel, diners, buffetten, feesten voor huwelijk, jubileum of verjaardag voor twintig tot driehonderd personen, recepties, kinderfeestjes en zakelijke bijeenkomsten. Er zijn meer dan tweehonderd parkeerplekken.

Elke zaal heeft een beamer met projectiescherm en een geluidsinstallatie voor muziek of presentaties.

Voor entertainment tijdens een feestje zijn er vele mogelijkheden. Alle gasten kunnen ook het museum bezoeken en de Landwinkel met verse streekproducten en souvenirs.

Vanuit De Weistaar kan op de fiets van de omgeving worden genoten, bijvoorbeeld door de Hap en Trap-route te fietsen, maar ook met huifkar, de familiefiets met elektrische ondersteuning, de step of de solex. Zelfs een kanotocht op het Valleikanaal is mogelijk.

Daarnaast zijn er rond en in De Weistaar activiteiten: boerengolf (zowel binnen als buiten), klootschieten of bubbelvoetbal.

TROUWEN Ook bedrijfsleider Evert van Bentum is enthousiast over de veranderingen bij De Weistaar.

,,We zoeken steeds naar verbeteringen die in onze stijl passen'', licht hij toe. ,,De Winterfair vindt hier elk jaar een plek en daar bedenken we arrangementen voor. Nieuw is dat trouwen op een bijzondere locatie, zoals in het weiland of op het terras, hier mogelijk is. De ambtenaar van de burgerlijke stand komt dan hier naar toe zodat bruidspaar en gasten alles op één locatie kunnen doen. We werken daarvoor samen met het kerkje in Maarsbergen en De Meierhorst. We spelen flexibel in op wat de gasten willen: er is in overleg heel veel mogelijk!"

Voor passanten is De Weistaar, gevestigd aan de Rottegatsteeg 6, geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie:

www.weistaar.nl

.