SDVB na rust langs Renswoude

RENSWOUDE Het bekertreffen tussen Renswoude en SDVB is geëindigd in 1-3. Pas na rust wisten de Barnevelders het kwaliteitsverschil tot uitdrukking te brengen in de score. Smaakmaker was Ricardo Mengerink.

 

Ondanks de uitslag kunnen de Barnevelders niet tevreden zijn. Met name voor rust was het spel ondermaats. In balbezit speelde de ploeg van Johan de Man te traag en te onnauwkeurig. Renswoude had daardoor controle over de wedstrijd en kwam dankzij een puntgave treffer van Arjan Verheij na een kwartier zelfs op voorsprong. Verheij lepelde het leer over de uitgelopen doelman Ruben van de Streek. De voorsprong werd halverwege het eerste bedrijf tenietgedaan door Sefanja Davids, die bij de tweede paal eenvoudig binnentikte.

 

DOLGEDRAAID Na rust toonde SDVB meer flair. Het baltempo lag hoger en dat zorgde ervoor dat Renswoude teruggedrongen werd. Het leidde in het derde kwart tot diverse kansen, waarvan Ricardo Mengerink er eentje benutte. Hij speelde Jeroen van Strijp uit en vond de korte hoek. Ook de rest van de middag bezorgde Mengerink zijn directe tegenstander hoofdbrekens. Van Strijp moest na twee overtredingen uiteindelijk acht minuten voor tijd met zijn tweede gele kaart voortijdig het veld af.

Ondanks de druk van SDVB probeerde Renswoude nog wel de gelijkmaker te forceren. Twee keer waren de Kraaien dichtbij een tweede treffer. Een vrije trap van Gerard Diepeveen scheerde langs de verkeerde kant van de paal, terwijl invaller Mauro Aalders te gehaast afwerkte.

 

VERLEDEN Met Aalders is één van de spelers van Renswoude genoemd voor wie het bekerduel een speciaal tintje had. Vorig seizoen was hij nog lid van SDVB. Ook trainer Dick Eijlander en spelers Jeffrey van Deuveren, Jorino Kleijn en Paul Daalmeijer hebben allemaal een verleden bij de Barneveldse vereniging. ,,Dat maakte deze wedstrijd zeker speciaal. Het is leuk om diverse bekende gezichten te zien en hen de hand te schudden", verwoordt Eijlander. Voor Van Deuveren duurde het bekerduel echter maar kort. Hij viel uit met een schouderblessure en moest zelfs naar het ziekenhuis.

Eijlander was ondanks de nederlaag tevreden over de prestatie van zijn team. ,,Zeker de eerste helft hebben we het goed gedaan, maar we konden erop rekenen dat SDVB in de rust orde op zaken zou stellen. Zij speelden in een te laag tempo."

 

SLAPJES Volgens SDVB-verdediger Geert van de Veen was dat ook gebeurd. ,,De trainer was niet boos, maar wel duidelijk ontevreden. Het moest in balbezit natuurlijk veel beter, de eerste helft was slapjes." Van de Veen vond het 'leuk om tegen al die bekende gezichten' te voetballen. ,,Maar het was verder ook een wedstrijd die we moesten winnen. Aan die opdracht hebben we in elk geval voldaan." De 3-1 vlak voor tijd onderstreepte dat. Bij de goal mochten vijf Barnevelders op de laatste twee verdedigers van Renswoude afgaan. Het scoringsklusje werd uiteindelijk geklaard door aanvoerder Rob Knul.