Woudenberg Doet

[WOUDENBERG] Op veel locaties in Woudenberg werd op 9 en 10 maart geklust in het kader van de landelijke actie NL Doet.

Bij nieuwe of bijzondere projecten waren meer vrijwilligers aangemeld dan bij andere. Soms is het lastig op de vrije zaterdag personeel te vinden om de vrijwilligers te begeleiden. De elk jaar terugkerende klussen bij Reinaerde (tuinen opknappen, verven en pannenkoeken bakken) kwamen dit keer vrijwilligers te kort maar wethouder Pieter de Kruif en leerlingen van de Olijfboom deden hun best in de tuin van dagbesteding de Wetering. Op de Bongerd werden samen met de bewoners viooltjes in potten gepoot en voor 50 man pannenkoeken gebakken.

Soms zegden aangemelde vrijwilligers op het laatste moment af en moesten invallers geregeld worden, zoals bij het verven van de woonkamer van het Tuinhuis aan de Kersentuin. Hier was wethouder Gijs de Kruif actief. Gemeentesecretaris Simone van der Marck schonk vrijdag koffie bij Groenewoude en de VVD deed dit zaterdag.

Burgemeester Cnossen begon vrijdagmorgen vroeg bij het depot van stichting 'Je mag er zijn' dat sinds 2011 bij Tiko aan de Maarsbergseweg gehuisvest is. Het was merkbaar dat steeds meer bedrijven zich inzetten tijdens NL Doet. Samen met 15 vrijwilligers van de NPV en van A.S.Watson drogisterijketens werd alle opgeslagen kleding en speelgoed gesorteerd en schoongemaakt. Wat kapot of incompleet was werd weggegooid en waar te veel van was werd apart gezet voor de kringloop. Sinds de stichting die pleegouders gratis van spullen voorziet geen subsidie meer gaat krijgen zijn ze op zoek naar andere inkomstenbronnen en meer vrijwilligers.[contactpersoon Gonny Oosterkamp 0343 421329]

Bij de Weistaar genoot een groep van 30 leerlingen van taalcentrum het Element uit Amersfoort van boerengolf en een ritje op de Funbike. Het Element is een samenwerkingsverband van de Meerwegen scholengroep en het Meridiaancollege voor niet Nederlands sprekende jongeren dat hen helpt door te stromen naar regulier onderwijs.

Wie vrijwilligerswerk wil doen kan zich aanmelden bij Nancy Hooijer van het Steunpunt Vrijwilligerswerk: n.hooijer@larikslaan2.nl